Müşteri Bulmak İçin Fuarlarda Nasıl Çalışılır?
- On 12 Kasım 2023
- e-bülten
Müşteri bulmak için fuarlarda nasıl çalışılır? Nasıl giyinmek gerekir? Nasıl görünmek gerekir? Nasıl davranmak gerekir? Nasıl çalışırsak daha fazla müşteri adayı ile görüşebiliriz? Daha iyi bir izlenim bırakabiliriz?
Fuarlarda Nasıl çalışırsak, sipariş verecek, satış ihracat yapabileceğimiz müşteri adayları ile karşılaşırız?
Fuarlarda Nasıl Çalışılır?
Fuara Hazırlık Aşamaları
2020 yılından beri verdiğimiz fuara hazırlık eğitimlerinde, fuardan müşteri bulma eğitimlerinde, fuardan verim alma eğitimlerinde, eğitimin başında hep şunu söylerim.
Fuara katılmak 7 aşamalı bir serüvendir. 7 Aşamalı bir süreçtir. Özetlemek gerekirse:
Değerlendirme aşaması, fuara katılma kararını şirket içinde aldığımız dönemdir.
Ön hazırlık aşaması, fuar sözleşmesinin yapıldığı dönemidir.
Hazırlık aşaması, sözleşmeden sonra, stand, ekip, ürünler, pazarlama çalışmaları, seyahat, konaklama, davet çalışmalarını çalıştığımız dönemdir.
Kurulum aşaması, standçımızın fuar alanına girip standımızı kurduğu bizim de ürünlerimizi yerleştirdiğimiz 2-3 günlük kısa bir dönemdir.
Fuar günleri, sahnenin perdelerinin açıldığı, bizim de sahneye çıktığımız, fuarda göründüğümüz günlerdir.
Söküm aşaması, fuarın bittiği akşamdır.
Fuar sonrası, fuarda elde ettiğimiz bağlantılardan, sipariş aldığımız, satış, ihracat yaptığımız dönemdir.
Müşteri Bulmak İçin Fuarlara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Genellikle “müşteri bulmak için fuarlarda nasıl çalışılır? Sorusu sorulurken, sadece fuar günlerinde nasıl çalışılır anlamında sorulmaktadır.
İlk verdiğim tepki her zaman yukarıda bahsettiğim 7 aşamayı hatırlatmak ve sadece fuar günlerinde ne yaptığınız tek başına önemli değildir derim. Tüm aşamalarda nasıl çalıştığınızın sonucunda fuarda bol bol doğru ziyaretçi ile karşılaşabilir, müşteri adaylarını tespit edebilir, fuardan sonra da bu bağlantılardan, sipariş alabilir, satış ve ihracat yapabilirsiniz derim.
Müşteri Bulmak İçin Fuarlarda Nasıl Çalışılır?
Böyle bir girizgahta sonra da sadece fuar günlerinde “müşteri bulmak için fuarlarda nasıl çalışılır?” konusunu ele alalım.
Fuarlar Kutlama Vaktidir
Fuarlar kutlama vaktidir. Sektörün bayramıdır. Sektörün hem satış yapan şirketleri hem de alıcıları buluşmayı iple çekerler. Alan da satan da bu buluşmadan son derece mutludur. Satmaya gelen stand sahibi yeni ürünleri, yeni koleksiyonları tanıtır. Satın alan da yeni seçenekler gördüğüne mutlu olur.
Bayram zamanlarında, kutlama zamanlarında nasıl oluruz? Mutsuz mu? Mutlu mu?
Tabii ki mutlu oluruz. Enerjimiz yüksek olur. Pozitif olur.
Fuar günlerinde de dikkat etmemiz gereken en önemli konu pozitif enerji ile yüklü olmamız. Standımızdan pozitif samimi, içten, davetkar bir enerjinin yayılması gerekir.
Bunun için normal iş kıyafetleri ile iyi giyimli, bakımlı olmamız gerekir. Kişisel bakımımıza da önem vermemiz gerekmektedir. En önemlisi de güler yüzlü olmamız gerekir.
Standımız boş olsa da her fırsatta müşteri odaklı olmamız gerekir.
Fuara iyi bir hazırlık yaptıysanız, fuarda görmeyi umduğunuz kişileri davet ettiyseniz, muhtemelen davet ettiğiniz kişileri ağırlamakla geçen yoğun bir programınız olacaktır.
Hiç kimseyi davet etmediyseniz, yoldan geçen kişilerin dikkatini çekmeniz gerekecektir.
Her iki ihtimalde de standınızda çalışan tüm şirket personelimizin, tüm kiralık personelin uyacağı planları önceden yapmış olmalıyız ve herkesle paylaşmış olmalıyız.
Asla Yapılmaması Gerekenler
Tablet, telefon, bilgisayar gibi cihazları fuar alanına götürmemizin sebebi, müşteriye ürün göstermek, video göstermek olmalıdır. O kadar! O kadar!
Bilgisayar, tablet, telefonlarınızı bu amaçların dışında kullandığınız her dakika, fuar standınızda kaçırılmış bir fırsat anlamına gelir.
Fuar günlerinde standınızdaki ve çevrenizdeki stantları rahatsız edecek, masalardaki iş görüşmelerini engelleyecek, yüksek volümlü müzik yayını, gürültü, toz, duman içeren gösterilerden kaçınmanız gerekir.
Dikkat etmeniz gereken bir başka konu da fazladan dikkat çekmek amacıyla koridorlara ürün koymamaktır.
Standımız boş kalırsa?
Fuar öncesi doğru bir hazırlık yapmadıysanız, ciddi bir davet çalışması yapmadıysanız muhtemelen zamanınızın büyük bir kısmında standınız boş kalacaktır.
Bakınız: Nasıl Bir Fuar Davet Yazısı Göndermeliyiz?
Bakınız: Fuara Müşterilerimizi Davet Etmenin En Yaygın Yöntemleri Nedir?
Bu durumda sadece ve sadece standınızın önünden, koridordan geçen insanları standınıza davet etmeniz gerekecektir.
Bu durumda bile pozitif bir enerji ve dışa açık, davetkar bir tavır sergilemeniz gerekecektir.
250 den fazla hedef ziyaretçi standımıza nasıl gelir?
Fuar günlerinde, 250 den fazla hedeflediğimiz kalitede doğru ziyaretçinin standımıza gelmesini sağlamak için doğru bir hazırlık, doğru bir davet çalışması yapmamız gerekir. Unutmayın ki fuarda müşteri bulmak için fuarda nasıl çalışacağınıza cevap aramak sürecin sadece 7 bölümünden 1 bölümüne konsantre olup diğer bölümlerde eksik kalmanıza sebep olacaktır.
Bakınız: İhracat Müşterisine Fuarda Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Arzu ettiğiniz kıvamda, bol bol ziyaretçinin standınıza gelmesi için, ve gelenlerin arasından müşteri bulmanız için Fuara doğru şekilde hazırlanmanız gerekir.
Okuduklarının ötesinde, Fuardan müşteri bulmak için tüm süreci dinlemek, fuarlardan elde edilen deneyimler dinlemek, için Fuardan Müşteri Bulma Eğitimlerine sizi de bekleriz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
28 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 28 Eylül 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Şirketinize Özel, Fuardan Müşteri Bulma, Verim Alma Eğitimi
Sadece sizin ekibinize özel, sizin istediğiniz mekanda, sizin istediğiniz sürede, size ve bize uygun bir tarihte, size özel, fuardan müşteri bulma ya da verim alma eğitimleri düzenliyoruz. Öncelikle size soruyoruz, sizi dinliyoruz. Katılacağınız fuarlara özel, ürün, ekip ve şirketinize özel bir anlatımla fuardan daha fazla müşteri adayı ile buluşabilmek için fuardan önce ve fuardan sonra yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.
Daha fazla bilgi için:
Gündeminizde ziyarete gitmeyi planladığınız bir fuar varsa, Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimlerimize bekleriz.
Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimi
23 Mayıs 2024 Perşembe sabahı saat 09:30 ile 13:00 arasında Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Yurt dışı veya yurt içi fuarlarını ziyaret ederek müşteri bulmak ya da tedarikçi bulmak isteyen şirket yöneticilerine yönelik düzenlediğimiz eğitim programı için başvurabilirsiniz
🗓 23 Mayıs 2024, Perşembe
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Okumaya Devam etmek istiyorum
Okuyarak öğrenmeye devam etmek istiyorum diyenlere de harika makalelerimiz var:
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
Nasıl Destek Olabiliriz?
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
+90 216 523 50 60
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.