Fuardan Sonra Teşekkür Yazısı Nasıl Olmalı?
- On 18 Ekim 2021
- fuar sonrası, fuar sonrası arama, fuarda verim, Sipariş, takip, Ziyaretçi
Müdür,harika bir fuar geçirdik. 350’nin üzerinde müşteri adayı ile görüştük. Çok güzel yorumlar aldık. Çok heyecanlı görüşmeler oldu! Çok güzel geçti bu fuar… Müdür şimdi ne yapmamız gerekiyor? Bu ziyaretçilere ne göndermemiz gerekir? Nasıl bir fuardan sonra teşekkür yazısı göndermeliyiz? Fuar sonrası teşekkür yazıları nasıl olur? İçinde ne yazılır? Ne yazılmaz? Ne ile göndermeliyiz? Müşteriye bu teşekkür yazılarını ne zaman hazırlayıp ne zaman göndermeniz gerekir? Ne zaman gönderirsek fuar ziyaretçisinden müşteri elde ederiz?
Fuardan Sonra Ne Zaman Müşteriyle İletişime Geçmeliyiz?
Nasıl yani? Fuar bittikten sonra müşteri ile iletişime geçmediniz mi? Müşteriyi aramadınız mı? Müşteriye bir mail göndermediniz mi? Müşteriye bir teşekkür mesajı da mı göndermediniz? Fuara katılmak için harcadığınız o kadar bütçeyi çöpe attınız yani!
Yazık!
Fuardan Sonra Müşteriyle İletişime Ne Zaman Geçmeliyiz?
Dün! Geç kaldınız! Müşterinizi muhtemelen fuarda ziyaret ettiği 20 stanttan birisi zaten dün aradı. Tekliflerini gönderdi. Müşteri ile muhtemelen sipariş üzerinde görüşmeye başladılar bile. Yazık! Çok geç kaldınız!
Yazık oldu fuar için harcadığınız bu kadar çok bütçe!
Fuardan Hemen Sonra!
Müşteri ile fuarda kurduğumuz ilk iletişimi fuar biter bitmez hemen tekrar canlandırmamız gerekir. Fuar biter bitmez, şirkete gelir gelmez, üretimdeki problemle, biriken stokla, diğer müşterilerin geciken siparişleri ile şirket içindeki olağan rutinlerimizle boğuşmaya başlamadan önce ilk yapmamız gereken şey fuarda tanıştığımız, fuarda ziyaretimize gelen insanlarla iletişime geçmektir! Fuardan sonra teşekkür yazısı göndermektir. Onları arayıp, kendinizi, şirketinizi, ürünlerinizi hatırlatmaktır.
Fuarda bahsettikleri, ilgi duydukları ürünler hakkında ne ile ilgilendiklerini sormaktır.
Fuardan sonra Müşteriye Nasıl bir Yazı gönderilir?
Fuardan sonra teşekkür yazısı göndereceksek, nasıl bir yazı göndermemiz gerekir?
Her sektörün, her şirketin, her ürün grubunun kendisine has özellikleri, jargonu hatta iletişim kalıpları bile olabilir. Ancak fuar sonrası yazacağınız yazılarda temel bazı noktaları vurgulamakta fayda vardır. Yazdığınız bu e-posta için tüm ziyaretçilere göndereceğiniz bir şablonunuz, bir taslağınız mutlaka olmalı. Ancak unutmayın ki e-posta bir sonlandırma, bir bitirme, bir nokta koyma değildir. Bu bir iletişim başlatma mailidir. Devamı gelecek şekilde yazılmalıdır. Dolayısıyla şablonlar, kalıplar kullansanız da mutlaka özelleştirmeniz gerekir.
Yazabileceğiniz içerikler arasında şunları önerebiliriz:
- Fuarda standınıza gelen ziyaretçiye öncelikle standınızı ziyaret ettiği için teşekkür edin.
- Fuar standında sohbet ettiğiniz, ilgilendiği ürünleri kişisel ziyaretçi kayıt defterinize aldığınız notlardan hatırlayıp, kendisine özel bir mail gönderin.
- Hatta fuarda çektirdiğiniz bir selfie varsa, ek yapıp gönderin.
- Hatta ilgilendiği ürünlerin web sitenizdeki ürün sayfasını ya da broşürünü gönderin.
- Daha fazla bilgi isterlerse sizinle iletişim kurmaya teşvik edin.
- Fuarda not aldığınız sizden beklediği bir konu varsa buna cevap verin. Örneğin fiyat listesi, iskonto vade koşullarında bilgi istediyse bu temel bilgileri paylaşın.
- İlgilendikleri, sizin yardım edebileceğiniz bir konu var mı diye sorun.
- Sizi araması için, sizinle iletişime geçmesi için uygun bir sebep verin, uygun bir cümle kurun
Fuardan Sonra Müşteriye Ne Göndermemelisiniz?
Furda tanıştığınız 350 tane yeni müşteri adayına standart bir e-mail bülten gönderip bir teşekkür metni göndermeniz çok faydalı olmayabilir. Hatta belki ters bile tepebilir. Yeni tanıştığınız müşterinin sizin gözünüzde “350 tane müşteri adayından biri…”, yani “herhangi biri” gibi hissettirebilir.
Neleri göndermememiz gerekir?
- Standart bir teşekkür yazısı ile bir e-mail bülten göndermeyin.
- Grafikerinizin tasarladığı bir görsel göndermeyin.
- İki satır yazı yazmadan sadece katalog ve broşür göndermeyin. Mutlaka kısa da olsa bir iletişim kurma çabasında olun.
Konu Satırı
Hepimiz günde işimizle alakalı 50’nin üzerinde mail almaktayız. Aldığımız e-mailler gözümüzün ucu ile süzerek en önemlilerini okumaktayız. Bir e-maili okuyup okumayacağımıza çoğu zaman gönderenden ve konu satırından karar veriyoruz. Konu satırından müşteri adayını kazanıp, maili okutmayı sağlamamız gerekir… Dolayısıyla stadart, klişe laflarla yazılmış konu satırları kullanmayın. Müşteri adayımızın muhtemelen ilgisini çekmeyecektir.
- Konu Satırına Kötü Örnekler:
- Fuar Ziyaretinize Teşekkür Yazısı
- Ziyaretinizden Memnun Olduk
- Fuar Teşekkür Maili
- İyi örnekler
- Fuarda ilgilendiğiniz ürün siparişinize %5 indirim + 2 vade.
- Fuardaki siparişinizi size özel indirim ve vade ile kesinleştirelim mi?
- Ziyaretinizden sonra size nasıl yardımcı olabiliriz?
- Fuar standımızda yeni sezon ürünleri kataloğumuz ektedir.
1- E-mail ile Fuar Standınıza Gelen Ziyaretçiye Fuar Sonrası Teşekkür Yazısı Örneği
E-mail ile göndereceğiniz teşekkür ve iletişimi devam ettirme çabasına örnek olması için önerimiz aşağıdadır. Örneği Kopyalayıp, kendinize göre özelleştirip kullanabilirsiniz. Bu örnekte:
- Tanıtılan ürünlerin kelimelerine aynı zamanda web sitesinden ürünlerin tanıtım linkleri eklenmiştir. Böylece müşteri ürünü merak ederse tıklayıp detayını okuyabilir.
Sayın Ahmet Ahmet
Çarşamba 2 Mart – Cumartesi 5 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinden düzenlenen Enertrax, Enerji Ekipmanları Fuarın’da 7. Salondaki, A-101 nolu standımızda sizi ağırlamaktan çok mutlu olduk. Fuarda kıymetli zamanınızdan ayırıp, bizi de ziyarete geldiğiniz için teşekkür ederiz.
Bu ziyaretinizin uzun soluklu, birbirimize karşılıklı fayda sağlayabileceğimiz bir ticari iş birliğinin başlangıcı olmasını diliyoruz.
Özellikle yeni sezon için geliştirmiş olduğumuz ve fuarda öncelikle tanıttığımız, Normal Fuara Hazırlık ve Sanal Fuara Hazırlık Eğitimlerimizin linklerini size gönderiyorum. Ürün İsimlerinin üzerine tıklayarak web sitemizde detayları bulabilirsiniz.
Fuar Standımızda özellikle ilgilendiğiniz Normal Fuara Hazırlık Danışmanlığı ile ilgili olarak size linkimizi gönderiyorum. Ürün isimlerinin üzerine tıklayarak web sitemizde detayları bulabilirsiniz.
Standımızı ziyaret edip fuar günlerinde sezonun ilk siparişlerini veren müşterilerimize fuara özel %10 indirim ve +2 ay vade demiştik! Siparişinizi bu hafta içinde kesinleştirerek, sözleşmeyi imzalamamız durumunda söz verdiğimiz indirimi size de uygulayacağız.
Konu ile ilgili olarak sizi yarın saat 10:00 gibi telefonla arayabilir miyim? Ya da uygunsanız saat 10:00 da zoom üzerinden bir video konferans toplantısı düzenleyebilir miyiz?
En kısa zamanda görüşmek üzere.
Saygılarımızla,
Mehmet Dükkancı
Kurucu
FuaristaT: +90 216 563 50 60
E: fuarista@ anthea.com.tr
www.fuarista.com
Yaratıcılığa Her Zaman Yer Var
Bu yazımızda, fuarda tanıştığınız, standınızda sizi ziyarete gelen, müşterilerinizi, müşteri adaylarınıza fuardan sonra teşekkür yazısı hazırlarken nasıl bir fuar teşekkür yazısı ile iletişime geçeceğinizi anlatmaya çalıştık. Yukarıda verdiğimiz kalıp tabii ki bir örnektir. Bu örnekten başlayarak, siz de kendi şirketinize, kendi ürünlerinize ve fuar katılımınızdaki deneyiminize, müşteri ile konuştuklarınıza dayanarak kendi metninizi geliştirebilirsiniz.
Bunu yaparken de elbette yaratıcılığa bol bol yer var.
Günümüzde en hızlı, en yaygın ve hala çok pratik olduğu için örneğimizi e-mail üzerinden verdik. Tabii ki bu örneği bir mesaj uygulamasına, eski usul bir kağıt mektuba göre de şekillendirebilirsiniz.
Önemli olan, fuardan sonra teşekkür yazısı basmakalıp klişe değil, size, müşterinize, fuarda kurduğunuz ilk ilişkiye özel bir devam yazısı olsun. Yazdığımız kişiyi rastgele 350 ziyaretçiden biri olarak değil, sipariş veren bir müşteri haline getirelim.
Başarılar dileriz!
Fuarda Müşteri Bulmak Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Fuarda müşteri nasıl bulunur? Fuarda müşteri bulmak için nasıl bir hazırlık yapmalısınız?
Fuara harcadığınız bütçe karşılığında, standınızın ziyaretçilerle dolup taşması için ve aralarından sipariş yazdıracak, satış, ihracat yapabileceğiniz müşterileri bulmanız için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuarista Fuara Hazırlık Eğitimlerinde, fuarlara katılan şirketlere, fuardan verim almak için A’dan Z’ye nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 26 Ekim 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Ofisinizde Size Özel Fuara Hazırlık Eğitimi
Fuara doğru hazırlanmayı arzu eden şirketlere 1 gün boyunca ofislerinde misafir oluyoruz. Kendi niyetlerini, kendi isteklerini, hedeflerini dinliyoruz. Ürünlerini, sektörlerini ve müşteri profilini dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefler koyup bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, kendilerine özel olarak fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz. Hedef koymadan, standa, personelden, ürüne, fuarda davranıştan, misafir ağırlamaya kadar onlarca konu hakkında konuşuyoruz.
Fuara nasıl hazırlanırlarsa, daha çok ziyaretçi ağırlayabileceklerini anlatıyoruz. Fuar sonrasında da müşteriye çevirmek için nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuara Hazırlık Eğitimi düzenleyelim mi?
Sizin ofisinizde fuarla ilgili tüm yönetim kadronuza size özel bir eğitim düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Eğitimlerimiz
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğinin anlatıldığı
- lojistik ve stand konularından bahsedilmeyen
- sadece müşteri bulma eğitim.
Fuardan Verim Alma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattığımız,
- hem stand ve lojistik konuları ele aldığımız
- fuardan müşteri bulma ve verim alma eğitimi
Daha güzel bir fuar deneyimi, fuardan yüksek verim almak, fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçiler arasından da gerçek müşteriler bulmanız için, nasıl bir çalışma yapmanız gerektiğini Fuarista Eğitimlerinde anlatıyoruz ve arzu eden şirketlere birebir destek vermek için danışmanlık hizmeti sunuyoruz.
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuarlardaki başarınıza katkımızın olması dileğiyle!
Mehmet DÜKKANCI
İstanbul, 15.10.2021