Sipariş Verecek Müşteri Fuarda Nasıl Bulunur?
- On 8 Ocak 2023
- e-bülten
Ah Müdür ah! Bir çözemedik bu işin püf noktasını: Sipariş verecek müşteri fuarda nasıl bulunur hakikaten?
Neden katıldığımız fuara 80.000 $ düzeyinde bütçe ayırıyoruz? Bütçe bir tarafa, fuara hazırlanmak için o kadar çok insan çalışıyor, o kadar zaman o kadar emek kullanılıyor? Stand yapımcısından, rekalm ajansına kadar bir de dışardan o kadar çok hizmet alıyoruz? Ne için?
Yeni müşteri adayları ile buluşmak, tanışmak, şirketlerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanıtmak. Yeni müşteri adaylarından ve eski müşterilerimizden sipariş almak, satış hatta ihracat yapmak için fuarlara bu kadar bütçe, emek, zaman ve insan kaynağı ayırmaktayız.
Neden bazı şirketler amaçlarında başarılı olup siparişle fuarlardan dönerken bazı şirketler sipariş almadan, müşteri bulmadan geri dönüyorlar? Eksik yapılan nedir?
Sipariş verecek müşteri fuarda nasıl bulunur?
Fuar Bütçesi
Müdür biliyorsun!
Katıldığımız fuara göre bütçeler değişir. Yurt içinde ihracat amaçlı bir fuara katıldığımızda belki en az 20.000 USD düzeyinde bir bütçe ayırmamız gerekiyor. Ölçüyü kaçırmazsak küçük bir stant ile bu masraf yeterli kalabilir
Ama yurt dışında biri fuara gidiyorsak, hele hele kalabalık gidiyorsak ve ihtişamlı bir şekilde gidiyorsak o zaman toplam harcamamız 100.000 USD seviyesine bile çıkabiliyor.
Az para değil!
Fuar alanında yer kirası, stand kirası, hostesi, sponsorluğu, ürün nakliyesi, seyahat, konaklama, ağırlama derken alt alta üst üste koyduğumuzda ciddi bütçeler harcıyoruz fuara katılmak için.
Güzel Yer
Fuar alanından güzel yer alabilmek için erken davranmak gerekir. Hadi aldık güzel yeri büyük yeri yetiyor mu tek başına. Yetmiyor. Nasıl görüneceğiz? Nasıl çalışacağız? Nasıl bir ortam yaratacağız?
Stand
İşte burda devreye stant giriyor. Hangi stant şirketi ile çalışacağız. Ucuz bir stant mı? Gösterişli, ihtişamlı bir stant mı? Yoksa belirli bir senaryosu olan bir stand mı? Nasıl bir stant yaptıracağız? Kime yaptıracağız? Zamanında bizi üzmeden, yormadan yapacaklar mı? Nelere dikkat etmemiz gerekir?
Bir sürü konu var.
Ürünler / Hizmetler
Hadi diyelim ki kazasız belasız çözdük stant işini. Ne koyacağız standın içine? Nasıl göstereceğiz ürünlerimizi? Hangi ürünlerimizi götüreceğiz? Kim kuracak? Kim hazırlayacak? Çalıştıracak mıyız? Giydirecek miyiz? Oynatacak mıyız? Denetecek miyiz? Kullandırtacak mıyız? Sadece gösterecek miyiz? Ne yapacağız sergilediğimiz ürünlerimizle?
Fuara Kim Gidecek ?
Hadi ürünlerimizi sergilemeyi de güzel çözdük diyelim. Fuara kim gidecek? Ben sen bizim oğlan mı? İngilizce bilen bir de hostes mi bulsak? Kolej mezunu İngilizce bilen muhasebedeki kızı mı alsak?
Ne anlatacağız? Nasıl anlatacağız fuarda müşteriye?
Fuarda ne yapacağız?
Diyelim ki müdür, kazasız belasız, standımız doğru yerde kuruldu! Ürünlerimiz de problemsiz geldi, kuruldu, adam gibi sergileniyor. E biz ne yapacağız fuarda? Hepimiz bir masaya oturup laptopumuzda, tabletimizde, telefonumuzda zaman mı geçireceğiz? Ne yapacağız?
Biz Fuara Katılmayı Biliyoruz!
Bak müdürüm. Biz fuara katılmayı biliyoruz. Hepsini sana anlatırım. Bu kadar senedir, neler geçmedi ki başımızdan? Kaç para harcadık fuarlara biliyor musun? Sermaye! Apartman dikerdik !
Ancak Fuardan Müşteri Bulamadan Dönüyoruz?
Sorun burada müdürüm! Biz fuara katılmayı biliyoruz. Dert değil o! Ama katıldığımız fuardan müşteri bulamıyoruz! Gelen geçen 4-5 boş adam. Bizim koridorlar boş! Yan taraflar hep dolu! Ama bizim koridorlar bomboş. Biz şunu öğrenemedik, çözemedik hala:
Sipariş Verecek Müşteri Fuarda Nasıl Bulunur? Nasıl bulacağız bu müşterileri?
Fuarda Ne yapmak gerekir?
Neyi eksik yapıyoruz?
Neyi yanlış yapıyoruz?
Neyi gözden kaçırıyoruz?
Neleri değişik yapmamız gerekiyor?
Sipariş Verecek Müşteri Fuarda Nasıl Bulunur?
Tamam ! Senelerdir Fuarlara katılıyorsunuz!
Ama birşeyler eksik kalıyor? Umduğuuz kadar sipariş olmadan geri dönüyorsunuz? Neden?
Fuarista ekibi olarak bu konuda size destek olalım mı?
Sipariş verecek, satış ihracat yapabileceğiniz, müşterileri bulmak için fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğini size anlatalım mı? Bu kadar çok para harcadığınız fuara katılma çalışmanızda, sözleşmeden, hazırlığa, fuar kurulumunda, fuar günlerine, fuar sökümünde, fuar sonrasına neleri eksik yaptığınızı, neleri eklememiz gerektiğini gözden geçirelim mi?
Ofisinizde Size Özel Fuara Hazırlık Eğitimi
Davet eden firmalara 1 gün boyunca ofislerinde misafir oluyoruz.
Fuara katılma amacınızı, niyetinizi, isteklerinizi, hedeflerinizi dinliyoruz. Ürünlerinizi, sektörlerinizi ve müşteri profilinizi dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefleri gözden geçirip, gerekirse yeniden belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, size özel olarak fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğini anlatıyoruz.
Standınızdaki senaryonuzu gözden geçiriyoruz. Kim gidecek sorusuna kazasız belasız güzel cevaplar buluyoruz. Fuarda nasıl davranacağınızı konuşuyoruz. Toplantınızın nasıl olması gerektiğini konuşuyoruz. Bol bol misafir ağırlamak için ne yapmamız gerektiğini keşfediyoruz. Telefon, tablet ve bilgisayara bakmak için zaman kalmayacak kadar yoğun olmak için nasıl çalışmamız gerektiğini planlıyoruz.
En güzeli de tüm bu çalışmaları, fuar vesilesi ile sipariş almak için, satış yapmak için ihracat yapmak için planlıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuara Hazırlık Eğitimi düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Video Eğitimleri
Tamam da şimdi ofise gelir de koca 1 günümüzü meşgul edeceksiniz değecek mi bilemiyoruz? Yok mu bunun kolayı deyip, önden bilgi almak isteyenlere de harika bir haberimiz var. En ekonomik çözüm olarak 3 saatlik Fuara Hazırlık Temel Video Eğitimimizi izleyebilirsiniz.
Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimizden, 3 Saatlik Temel, 6 Saatlik Kapsamlı ve 9 Saatlik Detaylı Video eğitim programlarından yararlanabilirsiniz
Okumaya Devam etmek istiyorum
Okuyarak öğrenmeye devam etmek istiyorum diyenlere de harika makalelerimiz var:
Bakınız: İhracat Müşterisine Fuarda Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
Nasıl Destek Olabiliriz?
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
Fuarista Kurucusu
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.