Fuarda müşteriye mi gösteriye mi hazırlanıyoruz?
- On 22 Ocak 2023
- e-bülten
Sizce biz fuarda müşteriye mi gösteriye mi hazırlanıyoruz? Sizce katıldığınız bir fuarda sadece güzel bir stand yaparak yoldan geçenlerini dikkatini çekmek mi önemli? Yoksa mankenler ve modellerle mi dikkat çekmeliyiz? Bol bol ziyaretçinin gelmesi için en güzel dikkat çekme yöntemi nedir?
Peki standımızı yüzlerce ilgisiz ziyaretçinin, sipariş yazdırmayacak, müşteri olmayacak, satış ve ihracat konuşmayacağımız kalabalığın ziyaret etmesi mi önemli? Yoksa ilgili, ihracat ve satış yapabileceğimiz müşterimiz olacak kişileri mi standımızda ağırlamalıyız? Peki kimin kim olduğunu nasıl anlayacağız?
İstediğimiz kıvamda müşterileri fuar standımızda görmek için fuara nasıl hazırlanmamız gerekir?
Fuarlara katılan şirketlere baktığımızda ciddi bir çoğunluğun gösteri odaklı olarak fuara katıldığını, küçük bir azınlığınsa müşteri odaklı hazırlandığını gözlemliyoruz. Hangi yöntem daha etkili, daha faydalı? Hangi yöntem bizi fuara katılma amacına götürüyor? Gösteri odaklı hazırlanmak mı? Müşteri odaklı hazırlanma mı?
Fuara Katılırken Gösteriye Hazırlanmak Ne demek?
Gösteri odaklı fuara hazırlanmak ne demek? Ne anlama geliyor?
Fuarda gösteriye hazırlanmak, tüm fuar hazırlığımızı görsel özelliklere dayanarak yapmak anlamına geliyor. Fuara hazırlanırken aklımıza gelenler, güzel bir stant, ideal sergileme şekli, dikkat çekici modeller, mankenler, lezzetli ikramlar, kırmızı halılar, harika ağırlama şekilleriyse biz fuarda gösteriye hazırlanan bir şirketiz.
Aslında bu çok doğru geliyor hepimize. Çünkü aslında çok doğru!
Stand
Fuar alanında bizi diğer rakiplerden farklılaştıracak en güzel görsel standımızdır? Nasıl görünüyoruz? Nasıl görünmeliyiz? Güzel, şık, havalı, iddialı, dikkat çekici, farklı? Düşünecek çok şey olabilir.
Ancak standımızı planlarken niyetimiz de önemli? Kendimizi nasıl konumlandırmak istiyoruz?
İddialı trend belirleyici, tasarımcı bir şirket olarak mı? Taşeron, tedarikçi, fasoncu olarak mı? Biri iyi diğeri kötü değildir. Bizim nasıl görünmek istediğimiz önemlidir? Bunu da standa yansıtmamız gerekir.
Sergileme Şekli
Peki ürünlerimizi nasıl sergileyeceğiz? Vitrinde mi? Açık mı? Herke dokunacak mı? Koklayacak mı? Görecek mi? Birşeyi veya bir mankeni giydirecek miyiz? Çalıştıracak mıyırz? Tüm bunlarda nasıl göründüğümüzün bir parçasıdır ve önemlidir.
Mankenler ve Modeller
Gerçekten ihtiyacımız var mı? Giydirecek miyiz? Ürün mü sergileyecekler? Gösterinin bir parçası mı olacaklar? Ya da sadece güzellik olsun diye, kenar süsü olarak mı boş boş tutacağız standımızda? Dikkat çekmek için mi kullanacağız? Ya suratları düşerse? Ya tüm gün oflaya puflaya standımızda kötü görüntü verirlerse? Ya da güzelliklerinden etkilenip standımızda kalabalık eden ilgisizleri nasıl idare edeceğiz?
Mankenler ve modeller de standımızın gösteri kısmında yer alıyor. İhtiyacımız varsa elbette ki doğru şekilde kullanmamız gerekir.
İkramlar
Gelen giden misafirlerimizi, ziyaretçilerimizi nasıl ağırlayacağız? Ne ikram edeceğiz? İstanbul’dan lokum tulumba mı ihraç edeceğiz, badem, fıstık mı götüreceğiz? Çay kahve mi ikram edeceğiz?
Peki kim ikram edecek? 10 dakikalık kısa bir fuar görüşmesinde çay kahve hazırlamak için ziyaretçiyi biz bir 10 dakika daha bekletebilecek miyiz? Mümkün mü? Bırakıp gitmez mi?
Yoksa bizim çaycı huriye ablayı da fuarda çay ikram etmek için stantta görevlendirecek miyiz? Moskova’da? Las Vegas’ta?
İkramları bir catering şirketi ile planlamak da gösterinin bir parçasıdır.
Saydıklarımın hiçbirinde yanlışlık yok! Hepsi doğru! Hepsi dikkatlice düşünülmesi planlanması gereken konular.
Ama bir eksik yok mu? Standımızda görmeyi arzu ettiğimiz ziyaretçi için tüm gösteriyi hazırlıyoruz. Ama bu hazırlık içinde büyülenip müşteriyi unutuyor muyuz acaba?
Fuara Katılırken Müşteriye Hazırlanmak Ne demek?
Peki müşteri odaklı fuara hazırlanmak ne demek? Ne anlama geliyor?
Fuarda müşteriye hazırlanmak, tüm fuar hazırlığımızı müşteri odaklı yapmak demektir. Gösteriden önce, güzel ve dikkat çekici görünme çabasına girmeden önce müşteri adaylarımızı nasıl ağırlayacağımızı düşünmemiz gerekir demektir.
Düşüncemizin ortasına müşteriyi koymazsak sadece gösteriyi düşünürsek ne olur?
Çok Ziyaretçi mi İstiyoruz?
Güzel bir gösteri yaparsak standımız ziyaretçi ile dolup taşar. Beklentilerin üstünde elini sıktığımız kartvizitini aldığımız yüzlerce insan standımıza gelir demektir.
E ne güzel ! Biz standımıza yüzlerce ziyaretçi gelsin diye bu kadar gösteriyi yapmıyor muyuz? Neresinde sorun var?
İlgili Ziyaretçileri mi İstiyoruz?
Peki yüzlerce ziyaretçi arasından kaç kişi müşterimiz olabilir? Kaç kişi sipariş yazdırır? Kaç kişiye ürün, mal, koleksiyon satarız, proje imzalarız, teklif veririz, satış yaparız, kontrat imzalarız?
Gelen kaç siparişle fuar hazırlığımızın masrafını çıkarırız?
Harcadığımız 30.000 USD’nin geri gelmesi için 300.000 USD mi ciro yapmamız gerekir? 150.000 USD mi?
Kuru kalabalıktan ziyade bol bol sipariş yazdıracak müşterinin standımıza gelmesi için fuara nasıl hazırlanmamız gerekir?
Standımızı Ziyaretçi Odaklı Nasıl Tasarlayabiliriz?
İlgili ve doğru ziyaretçiyi standımızda ağırlayıp müşteriye çevirebilmek için standımızın nasıl olması gerekir? Standımızın işlevi nasıl olursa fayda sağlar? Standımızı nasıl kullanmamız gerekir?
Ekibimiz Ziyaretçi Odaklı Nasıl Planlayabiliriz?
İlgili ve doğru ziyaretçiyi standımızda kim ağırlayacak? Dil bilmeyen, kayınpeder, peder, hanım, kardeş, abla, abi, bizim oğlan bizim kız mı? İhracat ekibi mi? Satış müdürü mü? Müşteri odaklı düşünürsek fuara kimin gitmesi gerekir? Fuar tatilcileri mi? Fuardaki müşteri bağlayan ekip mi?
İlgili Müşterinin Gelmesi İçin Neler Yapmalıyız?
Çok daha da önemlisi, fuar standımızda yüzlerce kalabalık yerine ilgili ziyaretçinin gelmesi için fuar öncesi neler yapmalıyız? Fuar günlerinde neler yapmalıyız? Fuardan sonra?
İlgili Ziyaretçiyi Nasıl Ağırlamalıyız?
Standımızda gelen ilgili ziyaretçiyi nasıl ağırlamalıyız? Ne ikram etmeliyiz? Nasıl davranmalıyız? Nasıl konuşmalıyız?
Fuar hazırlığımızı gösteri odaklı değil de müşteri odaklı hazırlamak için başka neleri dikkat almalıyız?
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
28 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 28 Eylül 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Kimler Katılabilir?
Fuara hazırlanmayı bilen, fuara katılma tecrübesi olan, ancak katıldıkları fuarlardan yeterince verim alamadıklarını düşünen şirket yöneticilerin öncelikli olarak katılması daha uygun olabilir.
Fuarda Müşteri Bulma Eğitiminde Ne Anlatıyoruz?
Fuarda Müşteri Bulma Eğitimi ‘nde, sadece fuarda müşteri bulmakla ilgili konulara konsantre oluyoruz. Fuarda istediğimiz kıvamda, sipariş alabileceğimiz, satış ihracat yapabileceğimiz müşterileri ağırlamak için fuar öncesi ne tür hazırlıkları yapmamız, fuar günlerinde nasıl davranmamız, fuardan sonra da nasıl çalışmamız gerektiğini anlatıyoruz.
Neler Anlatmıyoruz?
Yer seçimi, fuar sözleşmesi, fuar standı, fuara götürülecek ürünler, fuar kurulumu, seyahat planları, çalışma hazırlıkları gibi fuara kapsamlı hazırlıkları ile ilgili konuları bu eğitimimizde anlatmıyoruz.
Bu konuları Fuarista Fuardan Verim Alma Eğitimi başlıklı 6 saatlik uzun eğitimlerimizde anlatıyoruz.
Açık Eğitimi Ne Anlama Gelmektedir?
Açık eğitimler eğitime başvurup, katılım bedelini ödeyen herkese açık olarak düzenlenen eğitimlerdir.
Eğitimler küçük gruplar için düzenlenir. Bir açık eğitim programına farklı fuarlara katılan, farklı sektörlerden, farklı şirketlerden, farklı yönetim düzeyindeki herkes katılabilir.
- Eğitimin içeriği standarttır.
- Anlatımlar, şirkete özel, fuara özel, sektöre özel değildir.
- Soru cevap imkânı vardır. Ancak eğitimin süresiyle kısıtlıdır.
- Eğitim Süresi 3 saattir.
Ofisinizde Size Özel Fuarda Müşteri Bulma Eğitimi
Davet eden firmalara ihtiyaçları doğrultusunda yarım gün veya tam gün boyunca ofislerine misafir oluyoruz.
Fuara katılma amacınızı, niyetinizi, isteklerinizi, hedeflerinizi dinliyoruz. Ürünlerinizi, sektörlerinizi ve müşteri profilinizi dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefleri gözden geçirip, gerekirse yeniden belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, size özel olarak fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğini anlatıyoruz.
Standınızdaki senaryonuzu gözden geçiriyoruz. Kim gidecek sorusuna kazasız belasız güzel cevaplar buluyoruz. Fuarda nasıl davranacağınızı konuşuyoruz. Toplantınızın nasıl olması gerektiğini konuşuyoruz. Bol bol misafir ağırlamak için ne yapmamız gerektiğini keşfediyoruz. Telefon, tablet ve bilgisayara bakmak için zaman kalmayacak kadar yoğun olmak için nasıl çalışmamız gerektiğini planlıyoruz.
En güzeli de tüm bu çalışmaları, fuar vesilesi ile sipariş almak için, satış yapmak için ihracat yapmak için planlıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuarda Müşteri Bulma Eğitimi düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Video Eğitimleri
Tamam da şimdi ofise gelir de koca 1 günümüzü meşgul edeceksiniz değecek mi bilemiyoruz? Yok mu bunun kolayı deyip, önden bilgi almak isteyenlere de harika bir haberimiz var. En ekonomik çözüm olarak 3 saatlik Fuara Hazırlık Temel Video Eğitimimizi izleyebilirsiniz.
Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimizden, 3 Saatlik Temel, 6 Saatlik Kapsamlı ve 9 Saatlik Detaylı Video eğitim programlarından yararlanabilirsiniz
Okumaya Devam etmek istiyorum
Okuyarak öğrenmeye devam etmek istiyorum diyenlere de harika makalelerimiz var:
Bakınız: İhracat Müşterisine Fuarda Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
Nasıl Destek Olabiliriz?
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
+90 216 523 50 60
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.