Fuar standımıza daha çok müşteri adayı nasıl gelir?
- On 22 Nisan 2024
- e-bülten
Fuar standımıza daha çok müşteri adayı nasıl gelir? Fuarda standımıza kalabalık ziyaretçi mi görmek isteriz? Yoksa kuru kalabalıktan ziyade müşterilerimizi mi görmek isteriz? Sipariş verebilecek daha fazla doğru, ilgili müşterinin fuar standımıza gelmesini sağlamak mümkün mü? Bunu sağlamak için fuarda ne yapmak gerekir? Fuardan önce nasıl hazırlanmak gerekir? Fuardan sonra nasıl davranmak gerekir?
Müşteri adayı Nasıl Gelir?
Fuardan Kalabalık mı bekliyoruz?
Fuardan ne bekliyoruz? Fuar standımızda kalabalık bir ziyaretçi kitlesini mi ağırlamak istiyoruz. Standımızdan 5.000 kişi geçsin. Ürünlerimize baksın. Ekipten birine merhaba desin. Hatta ve hatta kartvizit bıraksın! 5.000 kişinin kartvizitini toplayalım. Bunu yapabilmek için de her gelene bir kahve, çikolata, içecek ikramımız olsun!
Bu da bir stratejidir tabii ki!
Fuara katılma amacımız sadece ve sadece görünmek, hatırlanmak, markamızın ilgi çekmesi ise bu da doğru bir stratejidir. Fuara katılma kurgumuzu bu senaryo üzerinde kurabiliriz.
Ancak fuardan çıktıktan sonra hangi patron somut geri dönüş istemez?
Hangi patron harcadıkları bütçe karşısında en az o bütçe kadar ideali de 5-10 katı sipariş istemez?
Bir çoğumuz, Ne harcadık, karşılığında ne aldık hesabını yapmaz mıyız?
Fuardan Müşteri mi Bekliyoruz?
Açık açık söylenmese de yıllarca içinde bulunduğumuz fuarcılık sektöründe şunu gözlemledik. Her patron fuar sonrası bir sipariş hatta mümkünse bir satış bekler. Bu kadar para, bu kadar bütçe bu sebeple harcanmıştır. Karşılığında fuardan hemen sonra olmasa bile fuardan bir süre sonra olsa bile şirketlerimiz satış bekler, sipariş bekler.
Fuara doğru hazırlanma konusunda eksik bilgilerle, hatta bazen farkında olmadan hazırlanıldığı için fuardan tesadüfen elde edilen müşteri sayısı da az olur.
Bu sebepledir ki, eğitimlerimizin başında düzenlediğimiz anketlerde sorduğumuz müşteri beklentisi sayısı genellikle 2-5 ortalamasında çıkmaktadır.
“5 müşteri bulsak yeter!” beklentisi hakim!
Farkında değiliz ki, görüşebileceğimiz kaliteli müşteri sayısı 50 ile 500 arasında artabilir. Fuara götürdüğümüz kişi sayısına, fuar günleri sayısına ve fuarda çalışma azmimize bağlı olarak değişir bu fırsat!
Ama adı üstünde görüşebilme fırsatı!
200 müşteri adayı ile görüşebilmek nasıl mümkün?
Fuara genelde nasıl hazırlanıyoruz?
Fuarlara genellikle nasıl hazırlanıyoruz?
İyi bir yer seçmeye gayret ediyoruz. Gösterişli güzel bir stant yapıp dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Ürünlerimizden zaten şüphemiz yok. Dil bilen kalabalık bir ekibi fuarlara götürüyoruz. İkramlara önem veriyoruz. Promosyonlara yatırım yapıyoruz. Güzel kataloglar hazırlıyoruz. Güzel hostesler, yakışıklı beyler…
Daha ne yapılır ki?
Neyi unutuyoruz?
Çoğuuz fuarlara hazırlanırken, üstüne başka bir şey yapmayı düşünmüyoruz! Bu kadar hazırlığın yeterli olduğunu düşünüyoruz?
Mesela neyi düşünmüyoruz?
Fuar standında ağırlamayı düşündüğümüz müşteri adaylarını, müşterilerimizi düşünmüyoruz.
Fuar canım! İlla ki gelen olur! Onlardan biri ile mutlaka çalışırız diyoruz!
Müşteri fuar standımıza nasıl gelir?
Oysa ki fuarı ziyarete gelen müşteri adayları da bir bedel ödeyerek fuara geliyor.
Öncelikle çok kıymetli zamanlarından belki 1 belki 5 gün ayırıp geliyorlar.
Belki 100 € belki 5.000 € bir bedel harcıyorlar.
Enerji harcıyorlar, emek veriyorlar?
Neden?
Nasıl bir motivasyonla?
Bakın bunu düşünmüyoruz hiç!
Hep kendimizi düşünüyoruz!
Güzel stand güzel ürünler….
Peki bizim sipariş alabileceğimiz, satış ihracat yapabileceğimiz müşteri adayları fuardaji standımıza gelmezse, kime fayda?
Fuara gelmezse demedim! Fuardaki standımıza gelmezse kime fayda?
Ne yapmak gerekir?
Fuara hazırlanırken sadece kendi gösterimize değil, müşterinin ihtiyacına yönelik düşünüp hazırlanmak gerekir?
Müşteri fuarda bize niye gelsin ki?
Onca rakip arasından?
Müşteri kalkıp fuara neden gelsin ki?
Kendimize sorup, sorgulayıp müşterü odaklı düşünmeye başlamanın tam yeri ve zamanı…
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi Nasıl fayda sağlar?
Fuardan müşteri bulma eğitimlerinde hepimizin çok iyi bildiği gösteriye hazırlanmanın ötesinde, müşteri odaklı nasıl düşünmemiz gerektiğini, müşteri odaklı nasıl hazırlanmamız gerektiğini konuşuyoruz.
Fuara katılmak kararını alırken noktasından başlıyoruz, fuar hazırlıklarında, fuar günlerinde ve fuar sonrasındaki davranışlarımıza kadar anlatıyoruz.
Eğitmenimiz Mehmet Dükkancı 21 ayrı sektörde 21 yılın deneyimi ile fuarlarda müşteri bularak fark yaratabileceğiniz hazırlanmanın yönteminden bahsediyor.
Dinleyip, anlayıp, uygulayıp, bir sonraki fuardan fark yaratmak isteyenleri bekliyoruz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
21 Aralık 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 21 Aralık 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimi
23 Mayıs 2024 Perşembe sabahı saat 09:30 ile 13:00 arasında Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Yurt dışı veya yurt içi fuarlarını ziyaret ederek müşteri bulmak ya da tedarikçi bulmak isteyen şirket yöneticilerine yönelik düzenlediğimiz eğitim programı için başvurabilirsiniz
🗓 23 Mayıs 2024, Perşembe
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Fuara Hazırlık Eğitimlerimiz
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğinin anlatıldığı
- lojistik ve stand konularından bahsedilmeyen
- sadece müşteri bulma eğitim.
Fuardan Verim Alma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattığımız,
- hem stand ve lojistik konuları ele aldığımız
- fuardan müşteri bulma ve verim alma eğitimi
Diğer Tüm eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz. Fuarista Eğitimleri
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
+90 216 523 50 60
Fuarista Bülteni İlk Defa Alıyorsanız
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim içinde olduğumuz şirketlerin mensuplarına ticari ileti olarak gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklesek dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.