Neden Fuardan Müşteri Bulmakta Zorlanıyoruz?
- On 20 Ağustos 2023
- e-bülten
Katıldığımız fuarlarda neden müşteri bulmakta bu kadar zorlanıyoruz? Koridorlar kalabalık yabancı misafirlerle doluyken bizim standımız neden boş kalıyor? Neden çok az kişi bizim standımıza giriyor? Neden sipariş verecek kıvamda müşteriyi standımıza getiremiyoruz? Neden sipariş alamıyoruz? Büyük bütçelerle hazırlandığımız fuarlardan nasıl müşteri bulabiliriz?
Gösteriye mi hazırlanıyoruz? Müşteriye mi hazırlanıyoruz?
Sık sık sorduğum bir soru. Biz fuarda gösteriye mi hazırlanıyoruz? Show yapmaya mı gidiyoruz? Yoksa müşteri bulmaya mı hazırlanıyoruz?
Soruyu böyle sorunca çoğumuz afallıyoruz.
“Tabii ki müşteri bulmak için fuara katılıyoruz!” cevabı veriliyor? Ama hepimizin için bir şüphe düşüyor. Peki nasıl anlarız biz müşteriye mi gösteriye mi hazırlanıyoruz sorusunun doğru cevabını?
Gösteriye Hazırlandığımızı Nasıl Anlarız?
En çok ne ile uğraşıyoruz?
Güzel yer, heybetli stand, güzel mankenler modeller, ürünlerimizi güzel sergileme biçimleri, ikramlar, stand içi ikramlar, kılık kıyafet, gönderilecek ürünler gibi konular sadece gündemimizi işgal ediyorsa biz aslında müşteriye hazırlanmıyoruz. Biz gösteriye hazırlanıyoruz!
Umut ediyoruz ki, fuar organizatörünün fuar alanına getirmeyi başarabileceği ziyaretçilerden birilerinin dikkatini çekeceğiz, o birileri standımıza girecekler ve bize müşteri olacaklar.
Dürüstçe konuşalım! Çoğumuzun Beklentisi bu! Davranışı da buna paralel!
Müşteriye Hazırlandığımızı Nasıl Anlarız?
Eğer yeri, standı, ikramları, kılık kıyafeti konuşmadan önce, kendimize müşteri ile ilgili sorular soruyorsak o zaman müşteriye hazırlanıyoruz. Örneğin kaç kişi gelir? Hangi Profilde müşteriler gelir? Ne ile ilgilenir? Kime ne satabiliriz? Kimin gelmesini isteriz? Gelmesini nasıl sağlarız? Gelen müşteriye stantta ne göstereceğiz? Nasıl göstereceğiz? Nerde oturup, nerde konuşacağız? Kaç masada kaç bağımsız toplantı yapacağız? Gelecek müşterinin karşısına şirketimizden kim çıkmalı gibi müşteri odaklı sorularla yola çıkıyorsak ve bu sorulara verdiğimiz cevaplarla fuara katılma stratejisi oluşturuyorsak fuarda müşteri ile buluşmaya hazırlanıyoruz.
Stand, yer, ikramlar, gösteriler, promosyonlar ikincil derecede kalıyor.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimleri
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimlerimizde, fuara katılırken müşteri bulmak amacıyla fuara katılan şirketlere, fuardan en fazla müşteriyi nasıl bulacaklarına dair bir yol haritası veriyoruz. Nasıl düşünmeleri gerektiğini, nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
25 Ocak 2025 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 25 Ocak 2025, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Fuardan Verim Alma Eğitimleri
Fuara müşteri bulmak için katılan şirketler arasında, stand yaptırma, lojistik hazırlıklar konusunda kötü deneyimleri olanlara da bu konuları da kapsayan daha kapsamlı bir eğitim programımız var. Arzu eden şirketlere, stand ve lojistik konularda da dikkat etmeleri gereken konuları anlatıyoruz.
Fuarı Ziyarete Geleni Tanıyor muyuz?
Fuardan müşteri bulmaya hazırlanıyorsak, fuarda standımıza gelecek müşteri hakkında da biraz bilgi sahibi olmamız gerekir. Kimdir bu ziyaretçi? Nerden gelir? Ne için gelir? Satmaya mı gelir? Satın almaya mı gelir? Hemen mi satın alacak? Ne kadarlık mal alacak? Ticaretimizi nasıl geliştiririz?
Akla bir sürü soru geliyor.
Bazen de hayal kırıklığı ile karşımızdaki ziyaretçiyi “boş ziyaretçi”, yani aslında bize uygun olmayan ziyaretçi olarak nitelendiriyoruz.
Peki ziyaretçi hakkında ne biliyoruz?
Mesela fuara gelen ziyaretçinin, pasaport, vize, ile 3 aydır uğraştığını, fuara gelmek için 4.000 € para harcadığını, fuarda da belki sadece 2 gün kalabildiğini ve 2 gün içinde belki 8-10 firmaya sadece uğrayıp iş görüşmesi yapabildiğinin farkında mıyız?
Ziyaretçi Neden Bize Gelsin ki?
Yüzlerce rakip arasından müşteri neden bize gelsin ki? Standımız daha güzel diye mi? Bizde bedava çay-kahve var diye mi? Bizim hostesler daha güzel diye mi? Bizim ikramlar daha güzel diye mi? Neden?
Güzel sorular!
Bir çoğumuz hayatımızda en az 1-2 kez bir ihtisas fuarını gezmişizdir. Ya tedarikçi bulmak için ya da satış yapmak için.
Kimde ne mal var? Hangi şirkette kim çalışıyor? Aynı ürünün kaç kalitesi, kaç fiyatı var? Kimden alırsam vade daha uzun olur?
Kime satarım? Kime tanıtırım? Kim alır? Kim ilgilenir? Kim bakar? Kim sorar? Kimin derdine çare olur?
Bakın ziyaretçi bile fuar ziyarete gelirken onlarca farklı senaryo ile, onlarca farklı ihtimalle fuara geliyor.
Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimi
Sahi fuarda en fazla kaç şirketi ziyaret edebilirsiniz? Fuar ziyaretinizi nasıl daha verimli yapabilirisiniz? Fuar ziyaretinden müşteri bulmak veya tedarikçi bulmak isteyenlere özel eğitim programımıza sizi de bekleriz.
Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimi
23 Mayıs 2024 Perşembe sabahı saat 09:30 ile 13:00 arasında Fuar Ziyaretinden Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Yurt dışı veya yurt içi fuarlarını ziyaret ederek müşteri bulmak ya da tedarikçi bulmak isteyen şirket yöneticilerine yönelik düzenlediğimiz eğitim programı için başvurabilirsiniz
🗓 23 Mayıs 2024, Perşembe
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Organizatörün Sorumluluğu / Katılımcının Sorumluluğu
Fuarlara katılan şirketlerin büyük bir kısmı fuardan müşteri bulamamanın sorumluğunu fuar organizatöründe bulur. Fuar organizatörünün fuara doğru ziyaretçiyi getiremediklerini düşünürler!
Oysa bütün dünyada şu bilinir söylenir!
Fuar organizatörünün sorumluluğu fuar alanına doğru ziyaretçini getirmektir. Standın için doğru ziyaretçiyi getirmekse fuara katılan şirketin sorumluluğudur! Hiçbir organizatör standınıza 200 müşteri getirip sizden ürün veya hizmet alacağını garanti edemez! İşin doğasına aykırı!
Standın için ziyaretçiyi çekip, müşteri haline getirmek katılımcı şirketin işidir.
Bundan dolayı da fuardan müşteri bulma eğitimlerini düzenliyoruz!
Zor İş Fuar Düzenlemek!
Fuar organizatörünün işi de zor!
Koca bir yıl boyunca En az 200 şirketin kapısını ayrı ayrı çalacak! Fuara katılmaya davet edecek! Sözleşme yaparken her biri ile tek tek pazarlık edecek!
Koca bir yıl boyunca fuar pazarlama yöneticileri ve çalışanları, katılımcının fuar katılmasını sağlamak için duyuru, tanıtım kampanyaları yapıp, katılımcıları katılmaya heveslendirecekler! Diğer yandan da katılımcının karşısına, katılımcının istediği kıvamda müşterinin gelmesi için ziyaretçiye yönelik, davet, tanıtım, duyuru amaçlı pazarlama kampanyaları düzenleyecekler!
Fuar zamanı, fuarın teknik / operasyon yöneticileri çıplak salonu fuar alanına çevirebilmek için 40 a yakın tedarikçi ile kendileri çalışacaklar. Her katılımcı şirket de standını birlilerine yaptıracak. 3 gün içinde çıplak fuar salonu, yakışıklı bir fuar alanına dönüşecek!
Fuarı yöneten, patronlar, iş verenler, fuar direktörleri de yaptıkları tüm çalışmadan kar etmeyi, para kazanmayı düşleyecekler! Hayal edecekler! Stratejik kararlar verecekler!
Zor! Çok zor iş fuarcılık!
Kongre yapmaya benzemez! Kongrede kongre sahibi kurum/şirket ve 10-15 sponsorla muhatapsınız! Kongre organizatörü hizmet verdiği kuruma büyükçe bir fatura keser, tahsilatını yapar!
Fuardaysa durum farklı! Ana sponsor yok! 100 lerce katılımcıyı ayrı ayrı mutlu etmek gerekir!
Bir o kadar da heyecan verici!
Fuarcılık mesleğine yeni başlayan gençlere, fuarcılık sektörüne yatırım yapan patronlara da Fuarcılık Mesleki Eğitim Programları ile destek oluyoruz!
Fuarcılık Mesleki eğitim Programları
Fuarcılık sektörüne yeni girenler, fuar organizasyonlarına yatırım yapanlar, fuar organizasyon işinde rol değiştirenler, terfi edenler, bilgilerini tazelemek isteyenlere yönelik Fuarcılık Mesleki Eğitim Programları düzenliyoruz.
Eğitimlerimiz 20 ayrı modülden oluşmaktadır. Şirketler istedikleri modüle, istedikleri kadar şirket çalışanının katılmasını sağlayabilirler. 20 modülden oluşan farklı programlarla 4 ayrı roldeki çalışanlara eğitimlerimizi öneriyoruz:
Daha ayrıntılı bilgi kısa bir tanışma faslı için her bir programın altındaki formu doldurabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Okumaya Devam etmek istiyorum
Okuyarak öğrenmeye devam etmek istiyorum diyenlere de harika makalelerimiz var:
Bakınız: İhracat Müşterisine Fuarda Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
Nasıl Destek Olabiliriz?
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
+90 216 523 50 60
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.