Fuarda Ziyaretçi Standımıza Neden Gelsin Ki?
- On 19 Mart 2023
- e-bülten
60.000 € bütçe ve 3 ay hazırlık zamanı harcadığımız fuarımızda standımızın dolup taşacağını varsayarak hareket ediyoruz. Fuara 100.000 kişi geliyor ya, aralarından en az 10.000 kişi standımızın önünden geçere, en az 2.000 kişi standımıza girer, illa ki birilerine bir şey satarız diye düşünüyoruz. Mahalle pazarı misali. Hesap tutuyor bazen 1.000 kartvizit toplayabiliyoruz, şeker ve ikram karşılığında. Fuarda ziyaretçi standımıza neden gelsin ki? Ne kadarı sipariş verebilecek, satış, ihracat yapabileceğimiz müşteri kıvamında? İstediğimiz kıvamdaki ziyaretçi standımıza neden gelsin ki? Standınızda görmek istediğiniz ziyaretçi gözünden konuya bakalım mı?
Fuara Nasıl Hazırlanıyoruz?
Fuara hazırlanırken hemen hemen her şirket bütçesi imkanları ve hedefleri doğrultusunda basit veya daha karmaşık senaryolarla fuarlara hazırlanıyor.
Bu hazırlık çerçevesinde genellikle ne yapıyoruz?
Öncelikli Yer
Öncelikle mümkün mertebe önde, bol köşeli, güzel, öncelikli ve avantajlı bir yer almaya çalışıyoruz. Sözleşmesini erken yapan şirketler genellikle aldıkları büyük alana bağlı olarak öncelikli güzel yerleri seçebiliyorlar.
Güzel stand
Akla gelen bir sonraki konu harika bir muhteşem bir stant yapmaktır. Güzel yere güzel dükkan yaraşır. Vitrinimiz güzel olmalı. 4 günlük misafir ağırlayacağımız mekan güzel olmalı. Şık olmalı. Havalı olmalı. Dikkat çekmeli.
Fuara katılma niyetimize göre söyleyebileceğimiz çok farklı şeyler olabilir.
Kurumsal kimliğimize uygun muhteşem bir stand aklımıza ikinci gelen konudur.
Güzel ürünler, güzel hizmetler
Fuara katılırken doğal olarak, ürünlerimiz ve hizmetlerimize güveniyoruz. Öyle ya, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanıtmak, duyurmak ve sipariş almak için fuara katılıyoruz.
Güzel sunum
Ürünlerimizi güzel sergilemek de önemli. Stant tek başına harika olabilir ama, standın içinde ürünlerimizi de harika bir şekilde sergilememiz gerekiyor. Bu sebeple, standı düşünürken, genellikle standın içinde ürünlerimizi nasıl sergileyeceğimizi de düşünüyoruz.
En şık, en dikkat çekici, en etkili ve bize en uygun sergileme biçimini bulmaya çalışıyoruz.
Güzel ikramlar
Hazırlandığımız bir başka konu da standımıza gelenlere güzel ikramlar sunabilme konusudur. Lokumlar, şerbetler, çay kahve, su, meşrubat, kurabiyeler, ikramlıklar… Kim servis edecek? Kim hazırlayacak gibi konuları dikkate alıyoruz. Bazen bu konuda dışardan destek bile kiralamayı düşünebiliyoruz.
Amaç standımıza gelenleri iyi ağırlamak!
Güzel modeller mankenler
Fuar standımızı bu kadar şık donatmışken akla sıkça gelen bir diğer konu da standımızda güzel hanımların, modellerin mankenlerin olmasıdır. Giydikleri kıyafetle, makyajla, duruşlarıyla ürün ve hizmetlerimize dikkat çekmelerini beklemekteyiz. Bu sebeple de konunun uzmanı ajanslarla her fuar kataloglar incelenir ve en dikkat çekici manken ve modeller 4 gün boyunca fuar standımızda görevlendirilmek üzere kiralanır.
Donanımlı personel
Bazen unuttuğumuz, ihmal ettiğimiz ama bazen de çok önemsediğimiz bir başka konu da standımızda doğru personelin olması konusudur. İngilizce bilen, ürünlerimizi iyi anlatabilecek, süreçlere hakim, standımızda misafir ağırlayabilecek arkadaşları seçip görevlendiriyoruz.
Güzel seyahat! Yüksek motivasyon!
Fuar demek, seyahat demek, konaklama demek. Farklı yerler görme, farklı yerler tanımak demektir. Her seyahat, seyahat eden için genellikle kendi başına bir motivasyon kaynağıdır. Fuar seyahatleri de her zaman güçlü bir ödül ve motivasyon kaynağı gibi algılanabilmektedir.
Fuarda neden ziyaretçi standımıza gelmiyor?
Şu ana kadar saydığımız her konunun bir maliyeti var. Bütçede bir yeri var. Yer kiralamak, stand yaptırmak, ürünleri seçip göndermek, personeli göndermek…
Ama
Birşeyleri unutuyoruz bu hazırlığı yaparken.
Fuarda ziyaretçi standımıza neden gelsin ki?
Genellikle standımızda görmek istediğimiz müşteri profilini, müşteri adaylarını unutuyoruz. 60.000 € bütçe ve 3 ay hazırlık zamanı harcadığımız fuarımızda standımızın dolup taşacağını varsayarak hareket ediyoruz.
Katıldığımız 100.000 m2 lik dev fuara 100.000 cıvarında ziyaretçinin geleceğini tahmin ediyoruz.
Bu gelen 100.000 ziyaretçi arasından en az 10.000 kişi standımızın önünden geçeceğini, en az 2.000 kişi standımıza gireceğini, illa ki birileri ile görüşebileceğimizi, ve birilerine bir şey satabileceğimizi düşünüyoruz.
Mahalle pazarı misali.
Hesap tutuyor bazen, şeker ve ikram karşılığında 1.000 kartvizit toplayabiliyoruz.
Ancak bu topladığımız 1.000 kartvizit sahibinin, ne kadarı sipariş verebilecek, satış, ihracat yapabileceğimiz müşteri kıvamında?
İstediğimiz kıvamdaki ziyaretçi standımıza neden gelsin ki?
Standınızda görmek istediğiniz ziyaretçi gözünden konuya bakalım mı?
Fuara Gelen Ziyaretçiyi Tanıyalım
İşi kolaylaştırmak için hep birlikte bir hayali karakteri düşünelim. Fuara gelmek için nelerle karşı karşıya kaldığını gözden geçirelim!
Mr. Abdull Wahhed Alwany
Somali den, sektörümüzün 5 önemli toptancısından biri.
Her bir sipariş hacmi 2 milyon dolar, 50 konteyner.
Yoğun çık yoğun bir toptan ithalatçı.
Fuara Gelmesi için bir dizi ön hazırlık yapması gerekir.
Öncelikle şirketinde işlerini planlayacak. Organize edecek. Fuar için gittiğinde yokluğu hissedilmeyecek şekilde işlerini organize edecek.
Muhtemelen pasaportu vardır.
Vize 2 Ay
Ancak Shengen vizesi almak için 2 ay süreye ihtiyacı olabilir.
Bir sürü evrak hazırlayacak, randevu alacak, günü gelecek, gidecek boy gösterecek, imza atacak, evraklarını teslim edecek, sonra da vizenin onayını bekleyecek.
2 ay!
Seyahati 5.000 USD
Seyahat edebilmesi için, otel rezervasyonu yapacak. Uçak rezervasyonu yapacak.
Belki tek başına seyahat etmeyecek. Yanında belki birileri daha olacak.
Mr. Adbull Wahed Alwany’nin fuara gelip dönmesinin kendisine maliyeti 5.000 USD!
Fuardaki zamanı 2 gün / 24 Ziyaret
İşten çok uzak kalmak istemediği için gidiş dönüş en fazla 4 gün zaman ayırabiliyor.
Fuar şehrine gelişi 1 gün, fuar şehrinden dönüşü 1 gün anlamına geliyor.
Fuara ayırdığı zaman 2 temiz gün.
Günde 8 saat fuar alanında yoğun iş görüşmeleri yapabiliyor.
Her saat ortalama 2 görüşme yapabiliyor. Bazen satte 3 stand bazen satte 1 stand ile görüşebiliyor. Yani günde 16 stand görebilir. 2 günde 32 stand.
Şaşma payımız olsun günde 12 stand diyelim yani 2 günde 24 stand ile kaliteli görüşme yapabilir.
Hangi stantlara gideceğine ne zaman ve nasıl karar veriyor?
Fuarda bedava çay, bedava türk kahvesi, bedava lokum, bedava şerbet ikram eden tellalla göre mi hareket ediyor?
Hangi 24 stantta zaman geçirmeye nasıl karar veriyor sizce?
Görüşmek istediği bu 24 tedarikçi arasına biz nasıl girebiliriz?
Bu ilk 24 hatta belki ilk 12 tedarikçi adayı yani fuarda stand sahibi arasına girmemiz için ne yapmamız gerekir?
Fuardan önce ne yapmamız gerekir?
Fuarda nasıl davranmamız gerekir?
Fuardan sonra nasıl çalışmamız gerekir?
Ne yapmamız gerekir?
Sizin başka sorularınız var mı?
Güzel sorular di mi?
Daha başka kilit sorular da var sormamız gereken.
Sizin başka sorularınız var mı?
Birlikte soralım mı?
Birlikte cevaplarını arayalım mı?
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
23 Kasım 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 23 Kasım 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Ofisinizde Size Özel Fuarda Müşteri Bulma Eğitimi
Davet eden firmalara ihtiyaçları doğrultusunda yarım gün veya tam gün boyunca ofislerine misafir oluyoruz.
Fuara katılma amacınızı, niyetinizi, isteklerinizi, hedeflerinizi dinliyoruz. Ürünlerinizi, sektörlerinizi ve müşteri profilinizi dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefleri gözden geçirip, gerekirse yeniden belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, size özel olarak fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğini anlatıyoruz.
Standınızdaki senaryonuzu gözden geçiriyoruz. Kim gidecek sorusuna kazasız belasız güzel cevaplar buluyoruz. Fuarda nasıl davranacağınızı konuşuyoruz. Toplantınızın nasıl olması gerektiğini konuşuyoruz. Bol bol misafir ağırlamak için ne yapmamız gerektiğini keşfediyoruz. Telefon, tablet ve bilgisayara bakmak için zaman kalmayacak kadar yoğun olmak için nasıl çalışmamız gerektiğini planlıyoruz.
En güzeli de tüm bu çalışmaları, fuar vesilesi ile sipariş almak için, satış yapmak için ihracat yapmak için planlıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuarda Müşteri Bulma Eğitimi düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Eğitimlerimiz
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğinin anlatıldığı
- lojistik ve stand konularından bahsedilmeyen
- sadece müşteri bulma eğitim.
Fuardan Verim Alma Eğitimi
- Stantlarında bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabilecekleri, satış ihracat yapabilecekleri müşteri adayları bulabilmeleri için, fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattığımız,
- hem stand ve lojistik konuları ele aldığımız
- fuardan müşteri bulma ve verim alma eğitimi
Okumaya Devam etmek istiyorum
Okuyarak öğrenmeye devam etmek istiyorum diyenlere de harika makalelerimiz var:
Bakınız: İhracat Müşterisine Fuarda Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
Nasıl Destek Olabiliriz?
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
+90 216 523 50 60
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.