İlgili Ziyaretçileri Ağırlamak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
- On 12 Kasım 2022
- e-bülten
Fuardan bir yer alıp fuara katılan her şirket fuar için ortalama 30.000 € cıvarında bir para harcamaktadır. Yurt dışında katılıyorsanız 100.000 $ seviyelerinde paralar harcandığını duyuyoruz.
Fuara katılmak için harcanan bu paranın karşılığında standınıza, beklediğiniz, müşteri adayı diyebileceğiniz ziyaretçiler gelip ürünlerinizle ilgilenecek mi? Yoksa sular seller gibi standınızdan ilgisiz bir kalabalık mı akıp geçecek?
Kuru kalabalıktan ziyade, arzu ettiğiniz doğru, ilgili ziyaretçilerin standınıza girmesi, şirketinizle, ürünlerinizle, hizmetlerinizle sizinle ilgilenmesi için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuara Hazırlık büyük emek, büyük bütçe
İster 20.000 € olsun, ister 100.000 USD olsun. Fuara katılmanın toplam bütçesi her şirket için büyüktür. Her şirket değerli bir bütçeyi fuar için harcar.
Ancak bu harcama doğru yapılır mı?
Fuara hazırlanırken yaptığımız harcamaların karşılığında doğru sonuçlar elde edebiliyor muyuz? Doğru sonuçlar elde edebilmek için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuara Katılma Amacımız nedir?
Fuar pahalı bir tatil midir? Fuar pahalı bir ödül gezisi midir? Başarılı personeli, yıllardır şirkete emeği geçmiş üretim müdürünü ödüllendirme vesilesi midir?
Fuar sadece yurt dışına çıkma, ecnebi memleket görme vesilesi midir?
Fuar İngilizceye yeni başlamış yeğenle birlikte gidilecek bir deneme gezisi midir?
Fuar, üretimini veya ticaretini yaptığımız ürünlerimizi 3-4 gün gibi kısa bir zamanda, küçük bir alan içinde sergileyip, ürünlerimize ilgi gösteren ziyaretçilerle tanışıp, sipariş alma, satış, ihracat yapabileceğimiz müşteri bulma fırsatıdır.
Fuarda Doğru Stant
Fuara katılan şirketlerin bir kısmı fuara katılmak denince “sadece güzel bir stant yaptırıp, güzel bir stant ile fuarda dikkat çekmek” diye anlıyorlar. Oysa stant sadece dikkat etmemiz gereken onlarca konuda 1 tanesidir.
Doğru sonuçlar elde edebilmek nasıl bir stant içinde fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Stantta Bulunacak Fuar Ekibi
Maalesef ülkemizde fuar katılımı bir ödül olarak algılanıyor. Yurt dışına çıkıp bir tecrübe edinme yeri, az İngilizce ile pratik yapma fırsatı. Fuar vesilesi ile bir aile tatili, ya da fuar vesilesi ile gezip tozma fırsatı gibi düşünenler de var.
Fuara katılım ana amacınıza başka ek amaçlar da eklemek mümkün olabilir. Ancak fuara katılacak, fuar standınızda görev alacak ekibin, fuar amacına uygun olması gerekir. Bacanak, kayınço, baldız, yeğen şirketten mi? Satış temsilcisi mi? İhracat Yöneticisi mi? Ürünleri, hizmetleri, şirketi anlatabilecek donanımda mı? Emin misiniz? Yoksa boşa bütçe mi harcıyorsunuz?
Fuarda Hangi Ürünleri Sergilemek Gerekir?
Bu gün ürettiklerinizi mi? Depoda 6 aydır bekleyen ürünleri mi? Gelecek sezon için tasarladıklarınız mı? Yoksa prototip mi?
Peki kaç renk götürmeniz gerekir? Kaç Ton?
Kaç boy?
Kaç model?
Kaç çeşit?
Kaç Varyasyon?
Hepsi 50 m2 gibi küçük bir dükkana sığacak mı?
Hangi ürünleri fuara götürmek gerekecek?
Hangi ürünleri fuara götürürseniz sipariş gelir?
Ürünlerinizi en iyi şekilde sergileyip en iyi siparişleri almak için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Müşteriniz ne istiyor?
Sahi, fuara gelecek ziyaretçi profilini biliyor musunuz? Hangi profil sizin müşteriniz?
Sizin müşterinizin profili nedir? Siz müşterinizi tanıyor musunuz? Müşterinizin beklentisini biliyor musunuz? Hangi müşteri profilinize hangi ürünle hitap edebileceğinizin farkında mısınız?
Müşterinizin yaşını biliyor musunuz? Mesleğini? Tecrübesini? Satın alma süreçlerindeki gücünü? İş Hacmini? Çalışma şeklini?
Siz kime mal satmak için fuara gidiyorsunuz?
Doğru müşterilere ürün ve hizmetlerinizi fuarda satabilmek için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuara Doğru Hazırlanıyor musunuz?
Antalya’ya tatile giderken, yanımıza, mayo, t-shirt, deniz havlusu, güneş şapkası, deniz kremi gibi malzemelerle gidiyoruz değil mi? Peki aynı malzemelerle Uludağ’da veya Palandöken’de kayak tatiline gitmek mümkün mü?
Değil di mi?
Her fuarın da kendi kimliği, kendi amacı, kendi ziyaretçi profili var.
Her fuara doğru hazırlanmak gerekiyor.
Doğru hazırlanmadan gittiğiniz bir tatil, bütçesinin sizi yorduğu bir pahalı tatil, sizi mutsuz eden, gerginlik kaynağınız olan büyük bir masraf olur.
Fuara doğru hazırlanabilmeniz için sizi Fuara Hazırlık Eğitimlerimiz ile desteklemekten mutluluk duyarız.
Ofisinizde Size Özel Fuara Hazırlık Eğitimi
Fuara doğru hazırlanmayı arzu eden şirketlere 1 gün boyunca ofislerinde misafir oluyoruz. Kendi niyetlerini, kendi isteklerini, hedeflerini dinliyoruz. Ürünlerini, sektörlerini ve müşteri profilini dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefler koyup bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, kendilerine özel olarak fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz. Hedef koymadan, standa, personelden, ürüne, fuarda davranıştan, misafir ağırlamaya kadar onlarca konu hakkında konuşuyoruz.
Fuara nasıl hazırlanırlarsa, daha çok ziyaretçi ağırlayabileceklerini anlatıyoruz. Fuar sonrasında da müşteriye çevirmek için nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuara Hazırlık Eğitimi düzenleyelim mi?
Sizin ofisinizde fuarla ilgili tüm yönetim kadronuza size özel bir eğitim düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Video Eğitimleri
Fuara hazırlanmak için genel bir bakışı açısına sahip olmak isteyen şirketlerin yöneticilerineyse, Fuara Hazırlık Video Eğitimlerini öneriyoruz. Düşük bütçeli, istediğiniz zaman, istediğiniz cihazda izleyebileceğiniz video eğitimlerden yararlanmak için Video Eğitim Portalımızı ziyaret edebilirsiniz.
Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimizden, 3 Saatlik Temel, 6 Saatlik Kapsamlı ve 9 Saatlik Detaylı Video eğitim programlarından yararlanabilirsiniz
Fuar standınızda ilgili ziyaretçileri ağırlamak için fuara hazırlanmanız konusunda size nasıl destek olabiliriz?
Fuarista Kurucusu
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.