
Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Aga ile Ziyaretçinin Gizemli İlişkisi
- On 4 Ocak 2020
- 0 Comments
- Bol Ziyaretçi, katılım maliyeti, Ziyaretçi, Ziyaretçi Daveti, Ziyaretçi Profili
Bir Varmış Bir Yokmuş…
Evvel Zaman içinde kalbur zaman diliminde memleketimizde çoook başarılı fuarlar düzenleyen Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa varmış.
Bu Mehmet Ağanın en önemli marifeti düzenlediği her fuara yüzlerce binlerce ziyaretçi gelmesini sağlamakmış. Nasıl bir marifetse diyar diyar, memleket memleket, ülke ülke yayılmış ünü tüm aleme.
Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa’nın fuarının ününü duyan bizim patron: “kesin bu fuara katılalım!” demiş. “Eh şöyle 20 m2’lik bir alan alalım. Üstüne de dillere destan janjanlı bir stand kuralım. Dört beş güzel ürün koyalım. Huriler gibi güzel mankenler, hostesler, modeller kiralayalım gezsinler standımızda. Gelen geçen bize baksın, namımız yürüsün! Gelen ziyaretçinin yarısı bizi görse kârdır. Bu fuardan biz de nasibimizi alalım!” demiş.
Nitekim de öyle yapmış bizim patron. Amma velakin evdeki hesap çarşıya uymamış:
Fuarın birinci günü bizim patron bakmış standına giren yok.
Bakmış sağdaki komşuya güzel hanımlar yok, davul zurna yok ama stand tıklım tıklım kalabalık!
Bakmış soldaki komşuya, stand stand değil, çok basit, çok sade. Bir ihtişam yok! Ama gelen geçen selam veriyor, hal hatır soruyor, ürüne bakıyor, fiyat soruyor, “konteyner” diyor, “ihracat” diyor… “İskonto” kavgaları yükseliyor, “peşin ödeme” naraları atılıyor!
Bizim patron çıldırmış tabii!
“Ne kusur ettik Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa’ya da bizim standımıza hiç ziyaretçi göndermiyor?” diye düşünmüş. Soluğu Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa’nın huzurunda almış.
“Ağam!” demiş bizim patron, “ne kusur ettik de senin muhteşem kalabalık ziyaretçinden nasiplenemiyoruz? Neden bize gelmiyorlar? Çatladık valla tüm gün! Kıskandık etrafımızdaki standların kalabalığını, komşularda konuşulan ticaretin hacmini. Sen buyur, üstüne ne verelim ne ödeyelim, nedir bedeli? Bize de biraz ziyaretçi gönder, bize de müşteri gönder…”
Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa şöyle bir bakmış bizim patrona, bıyık altından gülmüş!
“Beyyim, Patron Beyyim!” demiş “Ziyaretçi benim değil ki, benden satın alasın! Ziyaretçi benle ticarete gelmez ki! Ne ben ziyaretçiyi bilirim ne de ziyaretçi beni bilir. Beni bilmez, beni tanımazlardan nasıl rica edeyim? Bizim cihan fuarında ziyaretçi davet eden standın beyine gelir! Stand beyi fuara katıldığını duyurup da ziyaretçiyi fuara davet ederse eğer!
Stand beyi uyanıklık eder de, kendi müşterisini davet etmeden sadece rakiplerinin müşterisinden nasiplenmeye niyet ederse, bahtına düşene, geçerken görene razı olmuştur demektir!”
Çok sinirlenmiş, çok bozulmuş bizim patron bey, kükremiş Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağaya:
“İyi de bana Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Aga ile ziyaretçinin gizemli bir ilişkisi var demişlerdi. Yalan mıydı? Kandırdın mı bizi? Nasıl bir fuar bu fuar?” demiş.
Sarı Çizmeli Fuarcı Mehmet Ağa’nın kahkahası çınlamış fuar ofisinde:
“Beyyim, Patron beyyim” demiş, “O ilişki güzel bir nazire, güzel bir yakıştırmadır. Benim ziyaretçi ile gizemli ilişkim, fuarın yerini, tarihini, katılanları, sergilenen malları günümüzün çeşit çeşit lisan konuşan tellallarıyla duyurmak, heyecan yaratmaktır!
Siz katılımcılarla da gizemli ilişkim size bu ortamı sağlamak, bu buluşmaya kol kanat germek, çadır kurmak, oba kurmaktan ibarettir!
Fuarda kerametim, buluşma aşkıyla tutuşan, sipariş vermek isteyen tacirlerle, mal satmak isteyen üreticilerle kavuşmalarına vesile olmaktır!
Bunun ötesinde yoktur bir başka marifetim!
Asıl marifet müşterisini bu bayram gününde standına davet eden katılımcıdadır!
Ne demiş atalarımız zamanındaki ulu katılımcılar;
“Gönül standımda ne huriler ister, ne de davul zurna
Gönül ziyaretçi ister, müşteri ister, kanma sen hurilere, davullara!”
(Memleketimizin büyük hikayecisi, sanatçısı Barış Manço’ya saygılarla!)
Ağanın Gizemli Şerbeti: Yep Yeni Müşterileri Fuar Standımıza Nasıl Çekeriz ?
Ağanın Sihirli Formülü: Fuara Müşterilerimizi Davet Etmenin En Yaygın Yöntemleri Nedir?
Fuara Doğru Şekilde Hazırlanmanıza Yardım Ediyoruz
Aslında masal anlatmıyoruz! Fuara doğru katılmak isteyenlere eğlenceli, akılda kalıcı bir şekilde fuara nasıl verimli hazırlanacaklarını anlatmaya gayret ediyoruz. Kısa yazılarla, eğitimlerle, danışmanlıklarla…
Fuar katılımı uzun soluklu, en az 6 aylık bir maraton koşusu gibidir! 4 günlük bir 100 m koşusu gibi değildir. Fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçilerden sipariş almak, satış elde etmek için; çok yönlü düşünmek, çok soru sormak ve uzun vadeli doğru bir plan çerçevesinde hazırlanmak gerekir.
Fuarista Fuara Hazırlık Video Eğitimleri
Fuara hazırlanma konusunda daha fazla bilgi arıyorsanız, fuar katılımcılarına yönelik olarak hazırladığımız video eğitimlerimizden birisini satın alıp, izleyerek, verimli bir fuar geçirmek için fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

İstediğiniz Video Eğitimi kredi kartınızla satın alıp hemen izlemeye başlayabilirsiniz. (E-faturanız 2 iş gününde e-mail adresinizde)
3 Saatlik Fuara Hazırlık Temel Eğitimi
70 Video Ders | 7 Aşama
6 Saatlik Fuara Hazırlık Kapsamlı Eğitimi
101 Video Ders | 7 Aşama
9 Saatlik Fuara Hazırlık Detaylı Eğitimi
145 Video Ders | 7 Aşama
Daha güzel bir fuar deneyimi, fuardan yüksek verim almak, fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçiler arasından da gerçek müşteriler bulmanız için, nasıl bir çalışma yapmanız gerektiğini Fuarista Eğitimlerinde anlatıyoruz, bloğumuzda yazıyoruz ve arzu eden şirketlere birebir destek vermek için Fuara Hazırlık Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuarlardaki başarınıza katkımızın olması dileğiyle!
Mehmet DÜKKANCI
İstanbul, 02.01.2020