Ben Fuara Fuar Demem Fuarda Ziyaretçiden Müşteri Çıkmazsa
- On 17 Aralık 2022
- e-bülten
Geçtiğimiz hafta konuştuğumuz bir fuar katılımcısından çok güzel bir söz dinledik. “Ben fuara fuar demem fuarda ziyaretçiden müşteri çıkmazsa!
Ne kadar da doğru bir söz. “Fuara Katılıyoruz!” demenin bir şirkete bu günkü maliyeti en az 20.000 € lardan başlıyor. Bazen 80.000 $ gibi rakamları bile duyuyoruz. Ancak sadece parayı harcamak da yetmiyor. Stand, broşür, nakliye, gümrük, otel, uçak, yeme içme…. Hepsini planlamak gerekir. Emek gerekir. Zaman gerekir. İşi yapacak insan gerekir. Ne amaçla? Fuarda müşteri bulup satış yapmak, ihracat yapmak amacıyla.
Peki bu kadar büyük masraf yaptığımız fuarlarda bazen standımıza gelen ziyaretçi sayısı az kalmıyor mu? Nasıl hazırlanırsak fuarda standımızda gelen ziyaretçi sayısı bol olur? Aralarından nasıl müşteri bulur ve nasıl satış yapabiliriz?
Fuarları geziyoruz.
Fırsat buldukça fuarları ziyaret ediyoruz. Fuarcılık sektörün nabzını tutmaya, yapılan fuarları izlemeye gayret ediyoruz.
Katılımcılarla sohbet ediyoruz.
Ziyaret ettiğimiz fuarlarda bazen katılımcı şirketlerle sohbet ediyoruz. Fuara katılırken yaşadıkları deneyimleri dinliyoruz. Karşılaştıkları zorlukları, hazırlana süreçlerindeki tecrübeleri dinliyoruz. Eğitimlere malzeme güzel deneyimler bazen de güzel sözler çıkıyor.
Bu ziyaretlerden birinde bir katılımcı beyefendinin ağzından güzel bir laf dinledik.
Hani ben güzele güzel demem, güzel benim olmazsa lafı var ya, evirip çevirip katılımcımız lafı şöyle etti: Ben fuara fuar demem, fuarda ziyaretçiden müşteri çıkmazsa
Ciddi emek fuara hazırlanmak
Ne kadar doğru bir söz. Çünkü fuara katılırken, az veya çok şirketler bütçe harcıyor. Yer kirası, stand kirası, personelin seyahati konaklaması, iaşesi. Broşürler, kataloglar, sergilenen ürünlerin hazırlığı paketlenmesi, gönderilmesi, fuara varması, fuarda açılması, kurulması… Promosyonu, hostesi, ziyaretçisi…
Hepsi iş. Hemde ciddi iş. Erken başlamak lazım. Doğru tedarikçilerle çalışmak lazım. Buralara da bütçe lazım. Bu işleri şirkette yapacak da adam lazım. Çünkü normal işlerimiz de devam ediyor.
Amaç müşteri bulmak, Satış Yapmak, İhracat Yapmak
Peki neden katlanıyoruz tüm bu telaşa? Tüm bu emeğe, tüm bu bütçeye?
Yeni müşteri bulmak, var olan müşterilere yeni ürünleri göstermek, kaybettiklerimizi tekrar geri kazanmak için. Peki ama katıldığımız bazı fuarlarda fuar boş geçmiyor mu?
Yan koridor dolu iken bizim koridor boş olmuyor mu? Yan stand dop doluyken bizim stantta 4 arkadaş cep telefonlarımızla instangramda takılmıyor muyuz?
İlgi çeksin diye kiraladığımız hostes kız da can sıkıntısından patlamıyor mu?
Bazı fuarlar boş geçmiyor mu?
Organizatöre kızmıyor muyuz? Kendimize kızmıyor muyuz? Kime kızacağımızı bile bazen şaşırmıyor muyuz?
Bu kadar çok masrafa ve emeğe rağmen, gelen giden ziyaretçi .çok zayıf olmuyor mu bazen?
Sadece Stand Açmak Yeter mi?
Zamanla anlıyoruz ki, marifet sadece güzel stand, güzel yer, güzel mankenler, güzel ürünler, güzel broşürler değil… Başka bir şeyler daha lazım hazırlanırken…
Fuara Nasıl Hazırlanmak gerek?
Bunu farkettiğimiz anda arayışlarımız başlıyor. Fuara nasıl hazırlanırsak daha fazla ziyaretçiyi standımızda ağırlayabiliriz? Nasıl dikkat çekebiliriz? Standımızda kaç ürün olmalı? Standımızda kaç masa kaç sandalye olmalı? Kaç hostes olmalı? Ne dağıtmalıyız? Nasıl ilgi çekebiliriz gibi sorular akla gelmeye başlıyor.
Fuarda Müşteriyi Nasıl bulacağız?
Devamında biraz da tecrübe ile akla gelen soru çok ziyaretçi mi ağırlamak gerekir, yoksa müşteri kıvamında olan müşteri adaylarını mı ağırlamalıyız? Peki gelen bol bol ziyaretçilerin %90’ı potansiyel müşteri olmasını nasıl sağlayabiliriz? Gelen ziyaretçilere nasıl satış yapabiliriz? Nasıl ihracat müşterisini standa getirtebiliriz? Yoldan yani koridordan mı çevirmeliyiz? Tellal mı tutmalıyız?
Fuarda Ziyaretçiden Müşteri Çıkması İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Fuar gibi bir fuar tecrübesi yaşamak için, yani fuarda ziyaretçiden müşteri çıkmasını sağlayabilmemiz için fuara nasıl hazırlanmamız gerekiyor?
Fuardaki standınızın müşteri kıvamında ilgili ziyaretçilerin bol bol gelmesi için ve aralarından sipariş yazdıracak, satış, ihracat yapabileceğiniz müşterileri bulmanız için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuarista Fuara Hazırlık Eğitimlerinde, fuarlara katılan şirketlere, fuardan verim almak için A’dan Z’ye nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 26 Ekim 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Şirketinize Özel, Fuardan Müşteri Bulma, Verim Alma Eğitimi
Sadece sizin ekibinize özel, sizin istediğiniz mekanda, sizin istediğiniz sürede, size ve bize uygun bir tarihte, size özel, fuardan müşteri bulma ya da verim alma eğitimleri düzenliyoruz. Öncelikle size soruyoruz, sizi dinliyoruz. Katılacağınız fuarlara özel, ürün, ekip ve şirketinize özel bir anlatımla fuardan daha fazla müşteri adayı ile buluşabilmek için fuardan önce ve fuardan sonra yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.
Daha fazla bilgi için:
Fuara Hazırlık Video Eğitimleri
Fuara hazırlanmak için genel bir bakışı açısına sahip olmak isteyen şirketlerin yöneticilerineyse, Fuara Hazırlık Video Eğitimlerini öneriyoruz. Düşük bütçeli, istediğiniz zaman, istediğiniz cihazda izleyebileceğiniz video eğitimlerden yararlanmak için Video Eğitim Portalımızı ziyaret edebilirsiniz.
Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimizden, 3 Saatlik Temel, 6 Saatlik Kapsamlı ve 9 Saatlik Detaylı Video eğitim programlarından yararlanabilirsiniz
Fuarda Ziyaretçiden Müşteri elde edebileceğiniz, bayram tadında fuarlar için size nasıl destek olabiliriz?
Ticari Fuarlar Sorumlusu
Bülteni İlk Defa Alanlara Bilgi Notu:
Tüm çalışmalarımızı size etkin bir şekilde duyurmak amacıyla da fuarista e-bülten ler gönderiyoruz. Bültenimizi periyodik olarak göndermeyi ve makalelerimizle, eğitim haberlerimizle, sizi bilgilendirmeyi gelecek etkinliklerimiz ile ilgili haberdar etmeyi amaçlıyoruz.
İlk e-mailimizi sizinle paylaşırken, güncel mevzuat olan “Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ticari iletilerin gönderiminde önceden onay alma mecburiyeti olmadığına dair maddeye dayanarak, bu e-mail bülteni kısıtlı sayıda ve ticari iletişim amacıyla gönderiyoruz.
Ancak iletimizi almak istememeniz durumunda, e-mail bültenimizin gövdesinde en alt bölümdeki “Üyelikten Ayrıl” bölümüne tıklayarak ayrılmanız mümkündür. Ayrıldığınız takdirde, e-mailinizi sistemimize tekrar tekrar eklense dahi siz kendiniz tekrar abone olmadığınız sürece, size bir daha e-bülten göndermeyeceğiz, gönderemeyeceğiz
Bültenimizi info@ ile başlayan e-maillerinize göndermiyoruz, gönderemiyoruz. Eğer ki beğendiyseniz, takip etmek istiyorsanız, çalışma arkadaşlarınızın da takip etmesini istiyorsanız yandaki kutucuğu kullanarak abone olmanız veya var olan aboneliğinizi güncellemeniz mümkün olabilir.
E-bülten gönderilmelerimiz için Related Marketing Cloud grubunun euromsg altyapısını kullanıyoruz. Gönderim izinlerinizi aynı zamanda İYS İleti Yönetim Sistemi üstünden de denetleyebileceğinizi, KVKK gereği sizi bilgilendiriyoruz.