Korona Dönemi Fuar Hazırlığı
- On 26 Mart 2020
- Fuar Bütçesi, Fuar Öncesi, hazırlık, katalog, Korona, Korona Fuar Ertelemek, pazarlama, ürünler, web sitesi, Ziyaretçi, Ziyaretçi Daveti
Korona yüzünden fuarcılık ölmedi diyorsun da müdür, bu zamanı ek hazırlık zamanı diyorsun müdür de, herkes evden çalışılıyor. Çok az personel ofise geliyor. Herkesin evden çalıştığı, çalışma veriminin bu kadar düştüğü bir dönemde fuara nasıl hazırlık yapılır ki? Korona dönemi fuar hazırlığı nasıl olabilir?
Fuarcılık ölmediyse?
Fuarlar, kongreler, ticari sergiler, satış etkinlikleri, ticaret hayatımızın buluşma, dokunma, görüşme, ilişki kurma, yeni şeyler öğrenme, anlama, güvenme, bağ kurmak gibi insani ihtiyacımızı karşılıyor demiştik, bir başka yazımızda.
Bakınız: Korona Fuarcılığı Öldürdü Mü?
Fuarlar şimdilik ertelendi. Hem ziyaretçinin hem katılımcının hem de fuarlara emeği geçen herkesin sağlığını düşünerek fuarlar şimdilik ertelendi. Birçoğu fuar organizatörü tam olarak yeni erteleme tarihini belirtti.
Şu sıralar, şu Korona virüs tehdidini anladıkça hepimiz tedbir alıyoruz. Evde kalıyoruz, işleri evlden yürütmeye gayret ediyoruz. Kimi sektörlerde tamamen el freni çekildi. Kimi sektörlerde ise ciddi bir yavaşlama mevcut. Fuarlar etkinlikler bir yana, ekonomi , ticaret durmuş durumda.
Ama bu geçici bir dönemdir. Mecburi bir ara verdik. Geçtikten sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Fuarcılık ölmediyse, ne yapmak gerekiyor?
Bu durumu ek bir zaman kazandık gibi değerlendirmek gerekiyor. Fuara hazırlığımız daha iyi hale getirebilmek amacıyla ek bir süre kazandık. Şimdi önemlisi bu ek zamanı nasıl kullanabiliriz?
Hiçbir şey yapmadan beklemek de tabi ki bir seçenek.
Ancak fuara hazırlanırken bir şeyleri yetiştiremedik, bir şeyler eksik kaldı gibi düşünceleriniz varsa onları yapmak için bu süreyi değerlendirebilirsiniz. Ancak tabii ki olağan bir şekilde ofiste olmadığınızı, ekibinizin ve muhtemelen tedarikçilerinizin büyükçe bir bölümünün evden çalıştığını, düşünerek planlamakta fayda vardır.Dolayısıyla evden, uzaktan, yapabildiğimiz işlere konsantre olup Fuara hazırlanmak gerekiyor
Fuara nasıl hazırlanmak gerekiyor?
Korona Dönemi Fuar Hazırlığı nasıl olmalı?
Reçete ne idi?
Geçmiş yazılarımızdan birinden fuara nasıl hazırlanmanız gerektiğine dair bir yol haritası vermiştik.
Bakınız: Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Bu yazıda yazdıklarımı çok genel, asıl önemli olan sizin için önemli olanlar nedir? Neyi geliştirmeniz gerekiyor? Uzaktan evden neyi iyileştirebilirsiniz?
Alo müdürüm nasılsın?
İlk tavsiyem, müşterinizi arayın. Hal hatır sorun, dinleyin, anlatın… Paylaşın. Bu korona günlerinde farkında mısınız normal ve mekanik iş görüşmelerimiz uzadı. Sosyalleşme ihtiyacımızı telefon görüşmelerimizi uzatarak gideriyoruz.
Hazır böyle bir psikolojideyken, arayıp hatır sormak en güzeli. Aramışken de fuara katıldığınızı da hatırlatın. Yeni ürünler, yeni kataloglar, yeni çalışma şekli, gündeminizde ne varsa, kısa kısa telefondan bahsedin. Fuar açılınca da fuar standınızda görüşmeye beklediğinizi söyleyin.
Bakınız: Fuara Müşterilerimizi Davet Etmenin En Yaygın Yöntemleri Nedir?
Arkadaşlar iyi miyiz? Nerde kalmıştık?
Korona Dönemi Fuar Hazırlığı için ikinci Tavsiyem: Fuar Hazırlık ve Stand Ekibinizi Gözden Geçirin. Fuarda kim kiminle ne görüşecekti? Ekibinizden kim hangi müşteri profili ile görüşecekti? Doğru ekip standınızda mı? Yeni ürün, yeni hizmetlerle ilgili bilgileri aktaracak kadar hazırlar mı?
Bu alanda yapılacak bir iş var mı?
Bakınız: Fuarda Ziyaretçiyi Kazanmak İçin Kim Kime Ne Anlatacak?
Müdür Fuara Katılma Sürecimizde Değişiklik Gerekir mi?
Üçüncü Tavsiyem: Süreçleriniz Gözden Geçirin.
Fuara doğru hazırlandık mı?
Şirket içindeki hazırlık ekibi nasıl?
Hazırlık çalışmaları doğru yapılıyor mu?
Stand Şirketimiz çizim/ tasarım ve hazırlık konusunda ne durumda? Her şey planladığımız gibi mi? Korona Krizden darbe aldılar mı? Durumları nasıl? Ön Ödeme desteği gerekir mi?
Sosyal Medya Ajansımız doğru mesajı veriyor mu?
Kataloglar, baskılı işler doğru yönde mi?
Web Sitesi ne durumda?
Seyahat planları, otel, konaklama?
Lojistik işleri?
Bu alanlarda yapılacak bir güncelleme, değişiklik var mı? Bütçe gerekiyor mu? Zaman müsait mi?
Yeni fuar tarihinde yeni ürünü mü sergilesek?
Dördüncü Tavsiyem: Ürünlerinizi gözden geçirin, gerekirse güncelleyin.
Fuara götürmeyi planladığınız ürünlerde bir değişiklik var mı? Güncellenen bir yazılım? Yenilenen bir ara yüz? Değişen bir ürün var mı? Fuara gönderdiğiniz ürün en iyisi miydi? Prototip miydi? Daha iyisi seri üretimden çıktı mı?
Bu alanda yapılacak korona dönemi fuar hazırlığı çerçevesinde bir iyileştirme var mı?
Fuar sandığındaki ürün ile değiştirmek gerekir mi?
Müdür Müşterilerimizi, Ziyaretçilerimizi Davet Şeklimiz Galiba Değişmeliyiz. Ne dersin?
Beşinci tavsiyem: pazarlama iletişiminizi gözden geçirin.
Mesela sosyal medya kanallarınızda, fuarın ertelenmesine bağlı olarak siz de mesajınızı yeni tarihle güncellediniz mi? Yoksa mesajlarınız hala eski tarihte mi?
Yeni tarih, işinizin sezonluk döngüsü, iletişim planı açısından uygun mu? Sorunlu mu? Mesajınızı değiştirmeniz gerekiyor mu?
Sosyal Medya’da fuara davet için yaptığınız videolar, güncellendi mi? Ek bir tanıtım bütçesi ayıracak mısınız?
Web sitenizi gözden geçirdiniz mi? Yeni ürünler, yeni kataloglar, yeni koleksiyonlar yüklendi mi? Fuara katılım tarihleriniz güncellendi mi?
Bakınız: Fuara Katılırken Web Sitenizi Güncellemeyi Unutmayın
Fuar için hazırladığınız baskılı işlerde fuar tarihi varsa, kampanyalarınızda tarih varsa, alınması gereken izinler varsa hemen ilgilenmeniz gerecektir.
Arkadaşlar, fuar bütçemizi ne kadar arttırmalıyız?
Korona dönemi fuar hazırlığı ile ilgili son tavsiyem bütçenizi gözden geçirin?
Fuar ertelemesi, organizatörü de stand yapımcınızı da, lojistik şirketinizi de, sizi de etkilemiş ve ek maliyetler getirmiştir. Seyahat giderlerinizi bir kısmı belki iade edildi ama bir kesimi de gider olarak karşınıza çıkacaktır.
Konaklamadığınız otele belki bir miktar iptal cezası ödeyeceksiniz.
Stand yapımcı şirket stand malzemelerinizi yurt dışına götürüp, depolayıp tekrar geri getirdiyse, belki bir dizi maliyet oluşmuştur.
Fuara katılım bütçeniz etkilenmiştir. Bütçenizi tekrar gözden geçirip arttırmanız veya belki de farklı önlemler almanız gerekebilir.
Ancak size tavsiyem direk fuar bütçenizle başlamayın. Karşınıza çıkacak tablo size yanlış kararlar aldırabilir. Niyetiniz neydi? Ne için fuara katılmak istiyordunuz? Ne değişti? Bu değişiklik sayesinde ne kazandınız? Ne kaybettiniz? Önce fuar katılım projenizle başlayın. En son olarak da bütçeye bakın.
Gerekli dengeleri kurana kadar bütçe ve projenizde ayarlamalar yapmanız gerekebilir.
Bakınız: Fuara Katılım Bütçesi Nasıl Yapılır?
En Önemlisi: İşten kopmayın
Şirket olarak, korona günlerinde iş yapma veriminiz %50 oranında düşse de pedal çevirmeye devam edin. Aynı şeyi fuar hazırlık çalışmalarınız için de söylemek gerekir. Korona krizi yüzünden fuar katılım projenizi, sürecinizi, hazırlıklarınızı unutmayın. Hazırlık sürecinden kopmayın.
“Hadi başlıyoruz!” dendiği zaman hazırlıklarınızı tamamlamış olun! Ertelenmiş yeni tarihteki fuara gittiğinizde de, bir şeyleri daha iyi yapabilirdiniz, ama bu zamanı değerlendiremediğinize dair üzüntünüz olmasın.
Fuarda Müşteri Bulmak, Satış Yapmak İçin Fuara Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Fuarda müşteri nasıl bulunur? Fuarda müşteri bulmak için nasıl bir hazırlık yapmalısınız?
Fuara harcadığınız bütçe karşılığında, standınızın ziyaretçilerle dolup taşması için ve aralarından sipariş yazdıracak, satış, ihracat yapabileceğiniz müşterileri bulmanız için fuara nasıl hazırlanmak gerekir?
Fuarista Fuara Hazırlık Eğitimlerinde, fuarlara katılan şirketlere, fuardan verim almak için A’dan Z’ye nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Fuardan Müşteri Bulma Eğitimi
28 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 09:30 ile 13:00 arasında Türkiye’nin her bölgesinden ilgilenen şirket yöneticilerinin katılabilmesi için Zoom ortamında Fuardan Müşteri Bulma Eğitimini düzenliyoruz. Katılacakları fuardan nasıl müşteri bulabileceklerini öğrenmek isteyen şirket yöneticilerini bekliyoruz.
🗓 28 Eylül 2024, Cumartesi
🕑 Saat 09:30 – 13:00
💻 Online
Ofisinizde Size Özel Fuara Hazırlık Eğitimi
Fuara doğru hazırlanmayı arzu eden şirketlere 1 gün boyunca ofislerinde misafir oluyoruz. Kendi niyetlerini, kendi isteklerini, hedeflerini dinliyoruz. Ürünlerini, sektörlerini ve müşteri profilini dinliyoruz. Sonra hep birlikte hedefler koyup bu hedeflere ulaşmak için uzun uzadıya, kendilerine özel olarak fuara nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlatıyoruz. Hedef koymadan, standa, personelden, ürüne, fuarda davranıştan, misafir ağırlamaya kadar onlarca konu hakkında konuşuyoruz.
Fuara nasıl hazırlanırlarsa, daha çok ziyaretçi ağırlayabileceklerini anlatıyoruz. Fuar sonrasında da müşteriye çevirmek için nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz.
Katılacağınız fuarda standınızda bol bol ziyaretçi ağırlamak ve aralarından sipariş alabileceğiniz, satış ihracat yapabileceğiniz müşteriler bulabilmek için, şirket yöneticilerinize hitaben, şirketinize özel Fuara Hazırlık Eğitimi düzenleyelim mi?
Sizin ofisinizde fuarla ilgili tüm yönetim kadronuza size özel bir eğitim düzenleyelim mi?
Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimiz
Yıl boyunca, istediğiniz zaman, istediğiniz yerden, istediğiniz cihazdan izlemek, istediğiniz derinlikte öğrenmek isteyenlere Fuara Hazırlık Video Eğitimlerimizi öneriyoruz: Hemen şimdi aşağıdaki seçeneklerden birini seçip, kaydolup, iyzico güvenli ödeme sistemi aracılığı ile Kredi Kartınızla satın alabilir, video eğitimleri hemen izlemeye ve öğrenmeye başlayabilirsiniz! 2 iş günü içinde de, kayıt olurken bildirdiğiniz şirket bilgilerinize e-faturanız gönderilmiş olur.
Hemen inceleyebileceğiniz Fuara Hazırlık Video Eğitim seçeneklerimiz:
3 Saatlik Fuara Hazırlık Temel Eğitimi
70 Video Ders | 7 Aşama
6 Saatlik Fuara Hazırlık Kapsamlı Eğitimi
101 Video Ders | 7 Aşama
9 Saatlik Fuara Hazırlık Detaylı Eğitimi
143 Video Ders | 7 Aşama
Daha güzel bir fuar deneyimi, fuardan yüksek verim almak, fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçiler arasından da gerçek müşteriler bulmanız için, nasıl bir çalışma yapmanız gerektiğini Fuarista Eğitimlerinde anlatıyoruz, bloğumuzda yazıyoruz ve arzu eden şirketlere birebir destek vermek için Fuara Hazırlık Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube kanallarımızdan birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
Fuarlardaki başarınıza katkımızın olması dileğiyle!
Mehmet DÜKKANCI
İstanbul, 25.03.2020