Sanal Fuar Düzenleme Eğitimi Başlıyor
- On 16 Ekim 2020
- Sanal Fuar
Müdüür nasıl yapacağız bu sanal fuarı? Nasıl toplayacaksınız 100 katılımcı şirketi? Nasıl davet edeceğiz 2.000 profesyonel alıcıyı? Bu 2.000 alıcı neden bizim Türkiye’de düzenlediğimiz sanal fuara katılsın ki? Hadi diyelim ki getirebilirdik bu adamları? Nasıl bilgisayar başında kalmalarını sağlayacağız? Nasıl toplantıdan toplantıya gitmelerini sağlayacağız?
Bizim katılımcılarımızın verimli bir fuar geçirmesini nasıl sağlayacağız? Her şeyi de problemsiz, sorunsuz nasıl yapacağız?
Ya sistem hacklenirse? Ya sistem çökerse?
Peki bu işi bir de 3 kuruşa nasıl yapacağız?
Sanal fuar yapacağız diye hem sektöre hem kurumlara hem bakanlıklara, ele güne rezil olmayalım bak!
Nasıl yapacağız bu sanal fuarı? Sanal fuar yapmayı nerden öğreneceğiz?
Fuarista Sanal Fuar Düzenleme Eğitimi Başlıyor
2003 yılından beri Fuarcılık Sektöründe 20’nin üzerinde fuarın yönetiminde bulunan, Fuarista’nın kurucusu Mehmet DÜKKANCI, Fuar düzenleme deneyimleri, Türkiye Sanal Fuar pazarındaki ihtiyaçlar, yurt içi ve yurt dışı deneyimler, onlarca sanal fuar platformu ile yapılan görüşmeler sonrasında derlediği içerikle SANAL FUAR düzenlemenin metodolojisini anlatıyor
Hem de 6 saat gibi kısa bir zamanda!
Hem de Zoom ortamında!
Hem de görsel ve taslak belge destekleriyle…
Ne anlatılır ki 6 Saat içinde?
6 saatlik kısa bir eğitimde 17 yılın fuarcılık deneyimini aktarmak elbette mümkün değil! Ancak Sanal Fuarın kendisini düzenlemek için yola çıkan şirketlerin, kurumların, derneklerin, birliklerin, odaların proje ekiplerine nasıl bir metodoloji, nasıl bir sıralama ile yola çıkmaları gerektiğini ana hatları ile anlatıyor!
Sanal Fuar Düzenleme Eğitimleri kapsamında ne anlatılıyor?
İlk bir saat içinde Kavramlardan bahsediliyor: Sanal Fuar nedir? Ne değildir? Teknolojik altyapılardan, yanlışlardan, doğrulardan, imkanlardan, kısıtlamalardan bahsediliyor.
İkinci saatte, Fuar Planlama Sürecinden bahsediliyor: Sanal nasıl planlanır? Amacının, hedef kitleleri, fuarı vaadinin nasıl belirleneceği anlatılıyor. Stratejik fuar planından bahsediliyor. İş planından bahsediliyor. Sanal Fuar Düzenleme Bütçesinin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Satış Fiyatının nasıl belirleneceği anlatılıyor.
Üçüncü saatte sanal fuarın Satış süreci ele alınıyor: Sanal Fuar Nasıl Satılır? Satışa nasıl başlamak gerekir? sorularına cevaplar aranıyor.
Dördüncü saatte de sanal fuarın Pazarlama süreci irdeleniyor: “Sanal Fuar katılımcılara nasıl tanıtılır? Sanal fuar ziyaretçilere nasıl tanıtılır, ziyaretçiler nasıl davet edilir?” gibi kilit sorulara anahtar cevaplar aranıyor.
Beşinci saatte sanal fuarın Organizasyon süreci değerlendiriliyor: Sanal fuar nasıl bir takvimle organize edilir? Sanal fuar öncesi, sırası, sonrası neler yapılması gerektiği üzerine deneyimler, bakış açıları aktarılıyor.
Altınca ve son bölümde de Sanal Fuar Raporlama şekli üzerinde fikir jimnastiği yapılıyor: Organizatörün sanal fuarda rakam şişirme gibi bir şansı olmadığını, doğru, güvenilir ve ciddi bir raporlamanın nasıl yapılacağı üzerinde duruluyor. Sanal Fuar nasıl raporlanır? Sorusuna Önemli ve önemsiz verilerden bahsediliyor. Başarı nasıl anlaşıldığı konusu ele alınıyor?
Zaman ve enerji kalırsa, bol bol soru cevap faslı yapılıyor.
Kimler Katılabilir?
Kurumunuzda Sanal Fuar düzenleyecek ekip çalışanları, yöneticileri, danışmanları.
Sanal Fuar Düzenleme Eğitimi Nerde Düzenleniyor?
Şimdilik Sanal Fuar Düzenleme Eğitimi Zoom platformunda toplantı formatında düzenleniyor.
Sanal Fuar Düzenleme Eğitimine Nasıl Katılabilirsiniz?
Açık Eğitimler:
Açık Eğitimlerimizleilgili olarak şimdilik talep topluyoruz! Siz de eğitimlerimizden birine katılmak isterseniz başvurunuzu bekliyoruz.
Kurumsal Eğitimler
Eğer şirketinizin, derneğinizin, birliğinizin, odanızın, kurumunuzun bünyesindeki proje ekibine özel bir eğitim arzu ederseniz ihtiyacına özel şekilde de planlayabiliyoruz
Fuardan Verim Almak için Doğru Hazırlanmanıza Yardım Ediyoruz
Gerçek fuarlara katılım uzun soluklu, en az 6 aylık bir maraton koşusu gibidir! 4 günlük bir 100 m koşusu gibi değildir.
Sanal Fuarlara katılım da benzer bir şekilde uzun soluklu en az 6 aylık bir kros koşusu gibidir. Gerçek fuarlardan daha fazla bilinmeyeni vardır.
Sanal olsun, Gerçek olsun, fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçilerden sipariş almak, satış elde etmek için; çok yönlü düşünmek, uzun vadeli doğru bir plan çerçevesinde hem iç hem de dış kaynaklarımızı kullanarak hazırlanmak gerekir.
Fuarista ekibi olarak fuar satmıyoruz, fuar seyahati satmıyoruz, stand yapmıyoruz, reklam, promosyon ürünleri satmıyoruz, web sitesi yapmıyoruz, güncellemiyoruz. KOSGEB’den veya Ekonomi Bakanlığından destek çıkarmak için dosyanızı takip etmiyoruz.
Sanal olsun, gerçek olsun, daha güzel bir fuar deneyimi, fuardan yüksek verim almak, fuarda standınıza bol ziyaretçi çekmek, bu ziyaretçiler arasından da gerçek müşteriler bulmanız için, nasıl bir çalışma yapmanız gerektiğini Fuarista olarak anlatıyoruz, bloğumuzda yazıyoruz ve arzu eden şirketlere birebir destek vermek için eğitimler ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz.
Bakınız: Katıldığınız Fuardan Verim Alma Eğitimi @ UDEMY 2020
Aktif olduğumuz platformlardan Linkedin, Facebook, Twitter ve Instagram birinden veya tümünden haftalık paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
İhtiyacınız varsa yazın, arayın, size destek olalım
Fuarlardaki başarınıza katkımızın olması dileğiyle!
15 Ekim 2020
İstanbul